Higuita noemt geluk als belangrijke factor: 'Kijk maar naar Dumoulin' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Higuita noemt geluk als belangrijke factor: 'Kijk maar naar Dumoulin'

Higuita noemt geluk als belangrijke factor: 'Kijk maar naar Dumoulin'

Sergio Higuita brak vorig jaar officieel door met een etappeoverwinning in de Ronde van Spanje. Hij eindigde daar als veertiende in het klassement en die opwaartse lijn trok hij dit jaar door. Hij won onder meer het Nationaal kampioenschap wielrennen in Colombia en eindigde als derde in Parijs-Nice. Nu zit hij in quarantaine en probeert hij zich rustig voor te bereiden op een heropening van het wielerseizoen.

De renner van EF Education First maakt zich voorlopig nog weinig zorgen over zijn loopbaan. 'Ik ben jong en ik heb nog vele jaren te gaan waarin ik mezelf kan verbeteren', zo laat hij weten aan de Spaanse krant Marca. De kleine Colombiaan richt zich nu op de Tour de France en ziet het wel zitten als de wedstrijd nog doorgaat. 'Het zou anders zijn, een stuk eenvoudiger. Er zullen geen epische gevechten zijn met veel toeschouwers op de Tourmalet. Maar dit is een uitzonderlijke situatie en daarin rijden we voor onze ploeg en de fans.'

Higuita: 'Met beetje meer geluk had Quintana Tour kunnen winnen'

Ook heeft hij het in het interview over de andere Colombianen die het momenteel goed doen, Nairo Quintana en Egan Bernal. Hij geeft aan dat beide geschiedenis hebben geschreven voor de Colombiaanse sport, maar zoals zovelen kijkt hij meer op tegen Quintana. 'Elke wielrenner droomt ervan tien procent te winnen van wat Nairo heeft gepresteerd. Hij begon dit jaar heel goed en met een beetje geluk zou hij de Tour kunnen winnen.'

Dat geluk had Quintana nog niet en Higuita begrijpt wel waarom. 'Er zijn erg veel factoren die van invloed zijn en daar is geluk een grote van. Kijk maar naar Dumoulin. Hij is gevallen in de Giro en die val heeft hem zo erg getroffen, dat hij tot nu toe niet heeft kunnen herstellen.' Voorlopig wacht de 22-jarige klimmer tot de officiële nieuwe wielerkalender wordt gepresenteerd om zich voor te bereiden op de rest van het seizoen. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws