IJzersterke Pinot put titelverdediger Nibali uit en wint Ronde van Lombardije Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

IJzersterke Pinot put titelverdediger Nibali uit en wint Ronde van Lombardije

IJzersterke Pinot put titelverdediger Nibali uit en wint Ronde van Lombardije

Thibaut Pinot heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. De Fransman leek lang met Vincenzo Nibali uit te maken wie er zou winnen, maar de Italiaan stortte in op de Ceviglo. Op die manier kon Pinot oppermachtig solo naar de meet.

Davide Ballerini (Androni), Umberto Orsini, Alessandro Tonelli (Bardiani), Florian Sénéchal (Quickstep), Franck Bonnamour (Fortuneo), Jhonatan Restrepo (Katusha), Michael Storer (Sunweb) en Marco Marcato (UAE) waren na een loeisnelle beginfase de acht renners die weg konden geraken. Ze kregen maximaal zes minuten voorsprong, totdat Groupama-FDJ en Movistar zich op kop zetten van het peloton.

Roglic valt aan op de Muro di Sormano

Het gat stabiliseerde en in de eerste 150 kilometer werd deze steeds iets kleiner. Richting de enorm steile Muro di Sormano ging het tempo de lucht in, alvorens Primoz Roglic een bom dropte aan de voet. De Sloveen reed bijna de volledige klim solo en uit het peloton loste de ene na de andere.

Onder meer Romain Bardet moest al laten lopen en ook Alejandro Valverde had het onder de top moeilijk. Vooraan werd er juist gereageerd. Pinot en Nibali reden snel naar Roglic toe en de twee losten Roglic zelfs.

Pinot lost Nibali op Ceviglo

In de afdaling kwam Roglic terug bij Pinot en Nibali en ook Egan Bernal kon de oversteek wagen.
De samenwerking richting de Ceviglo was goed tussen de vier, waardoor de groep met geloste renners op 46 seconden werd gehouden.

Aan de voet van de laatste klim bleken Pinot en Nibali wederom het sterkst, Bernal en Roglic moesten passen. De twee vooraan leken het uit te gaan maken, totdat Nibali vlak onder de top van de Ceviglo terugschakelde uit vermoeidheid en even geparkeerd stond. Pinot kreeg snel een halve minuut en die hield hij vast in de afdaling.

Achtervolgers grijpen Nibali, die weer aanvalt

Nibali trok weer in gang, maar wist ook dat er achter hem werd aangevallen voor een podiumplek. Rafal Majka, Tim Wellens en Dan Martin kwamen bij elkaar richting het laatste klimmetje voor de finish en die groep werd alleen maar groter op het niet al te lastige slotklimmetje.

Terwijl Pinot al mocht dromen van de overwinning werd Nibali ingerekend door de groep erachter. Die groep bleef echter naar elkaar kijken, waardoor de Italiaan nog eens aanviel voor zijn tweede plaats. Pinot mocht de armen in de lucht steken voor een fantastische overwinning, Nibali kreeg zijn verdiende tweede stek. Het podium werd gecompleteerd door Dylan Teuns.

Uitslag Ronde van Lombardije 2018:

1. Thibaut Pinot
2. Vincenzo Nibali +0.32
3. Dylan Teuns +0.43
4. Rigoberto Uran
5. Tim Wellens
6. Ion Izagirre
7. Rafal Majka
8. Domenico Pozzovivo
9. Dan Martin
10. George Bennett +1.22

Volg het wielernieuws van In de Leiderstrui ook via:

- Facebook
- WhatsApp
- Twitter

Volg hier live Il Lombardia 2018:

(foto: Eurosport)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws