Jakobsen maakt favorietenrol waar na massasprint; Van Poppel gedeclasseerd Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jakobsen maakt favorietenrol waar na massasprint; Van Poppel gedeclasseerd

Jakobsen maakt favorietenrol waar na massasprint; Van Poppel gedeclasseerd

Fabio Jakobsen is Nederlands kampioen op de weg geworden. De sprinter van Deceuninck-Quick-Step was de hele dag in zijn eentje, maar in een verwachte massasprint heuvelop was hij veruit de sterkste.

Al met al was het een saai NK in Ede. Negen koplopers kleurden desondanks de dag. Koen Bouwman, Jos van Emden (beide Jumbo-Visma), Elmar Reinders, Oscar Riesebeek (beide Roompot-Charles), Wesley Kreder (Wanty), Adriaan Janssen (MonkeyTown), Arne Peters (Alecto), Luuc Bugter (BEAT) en Thijs de Lange (Metec - TKH) kregen maximaal een voorsprong van negen minuten.

Het peloton was lang onder leiding van Vlasman Cycling Team, dat met elf man aan de start stond, maar geen mannetje mee had vooraan. De ploeg kreeg het gat echter niet dicht, ook niet toen Team Sunweb namens Cees Bol een handje toestak. Met nog honderd kilometer voor de wielen was het gat nog steeds 8.30.

Toen ook EF Education First op kop kwam, en Laurens ten Dam voor zijn maatje Bol uit Noord-Holland op kop ging rijden, liep de voorsprong met minuten terug. Op veertig kilometer was het gat nog vier minuten en daarna ging het snel met een minuut per tien kilometer. Met nog een half minuutje speling besloot Reinders alleen te gaan.

De man van Roompot-Charles hield lang stand, maar hij werd uiteindelijk toch ingelopen. Het werd sprinten en hoewel Team Jumbo-Visma voor Danny van Poppel hard doorreed, was het Jakobsen die profiteerde van al het werk voor zijn eerste Nederlandse titel. Van Poppel werd uit de uitslag gehaald, omdat hij bij zijn sprint Sinkeldam flink hinderde.

Uitslag NK wielrennen mannen 2019

1. Fabio Jakobsen 4:50:19
2. Moreno Hofland "
3. Bas van der Kooij "
4. Martijn Budding "
5. Cees Bol "
6. Bram Welten "
7. Ramon Sinkeldam "
8. Dennis van Winden "
9. Jesper Asselman "
10. Coen Vermeltfoort "

Lees het NK wielrennen 2019 voor mannen terug in ons liveblog

Let op: als het liveblog niet laadt, even op F5 drukken!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws