Van Asbroeck wint millimetersprint in Binche-Chimay-Binche, Van Emden derde Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Asbroeck wint millimetersprint in Binche-Chimay-Binche, Van Emden derde

Van Asbroeck wint millimetersprint in Binche-Chimay-Binche, Van Emden derde

Tom Van Asbroeck heeft Binche-Chimay-Binche gewonnen. In een millimetersprint op de kasseien klopte hij Oliver Naesen en verrassend Jos van Emden, die Timo Roosen probeerde af te zetten.

Nils Politt, Lasse Norman Hansen, Conor Dunne, Gianni Marchand vormden de vroege vlucht en kregen een voorsprong van maximaal vier minuten. Maar op zestig kilometer van het einde was deze vlucht echter al voorbij en vormde zich een nieuwe, grotere groep vooraan van twaalf renners, terwijl het heviger begon te regenen en waaien in het Belgische landschap. Zodoende kon de groep een voorsprong van meer dan een minuut pakken.

In het peloton werd hard op kop gereden door het onder meer Wallonie-Bruxelles en het Total Direct Energie van Niki Terpstra, maar ze kwamen maar langzaam dichter bij de kleine groep. Uit die groep viel Victor Campenaerts aan op vijftien kilometer van de streep, terwijl ook in het peloton de demarrages elkaar in hoog tempo opvolgden. Die aanvallen zorgden voor een andere samenstelling in de achtervolgende groep van zeventien renners, met Jos van Emden als actieve spil in de achtervolging op Campenaerts.

Het bleef onrustig en aanvallen regenen, maar het ging wel hard vooruit en daardoor werd Campenaerts op drie kilometer van het einde ingerekend. Daarop wist een groepje met Stefan Küng, Taco van der Hoorn, Stan Dewulf, Dries De Bondt en Florian Senechal een gaatje te slaan. Maar ook zij wisten het niet te redden.

In de laatste kilometer kwam de voorste groep weer bijeen en was het kijken wie er nog iets van energie had na een zware koers. Van Emden nam de kop over op de laatste kasseistrook om Roosen te brengen, maar deze leek problemen met zijn banden te hebben, glibberde alle kanten op op de keien en sprintte niet mee. Van Emden behield zijn power, maar werd op de streep geklopt door Van Asbroeck en Naesen. Een fotofinish wees de eerste aan als winnaar. (Foto: Sirotti)

Uitslag Binche-Chimay-Binche

1. Tom Van Asbroeck
2. Oliver Naesen
3. Jos van Emden
4. Timo Roosen
5. Jens Keukeleire
6. Jasper Stuyven
7. Florian Senechal
8. Damien Touzé
9. Stefan Küng
10. Jenthe Biermans


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws