Terpstra en Langeveld wachten af: ‘Houd geen rekening met dat scenario’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Terpstra en Langeveld wachten af: ‘Houd geen rekening met dat scenario’

Terpstra en Langeveld wachten af: ‘Houd geen rekening met dat scenario’

Door de coronacrisis komen veel sponsoren van wielerploegen in de problemen en daardoor komen ook de contracten van renners onder druk te staan, vooral van degenen wiens contract na dit jaar afloopt. Onder hen zijn ook veel Nederlandse toppers, zoals Niki Terpstra, Sebastian Langeveld en Bauke Mollema.

Terpstra rijdt sinds 2019 voor Total Direct Energie en werd met veel bombarie als de nieuwe klassiekerkopman binnengehaald. Door een zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen ging er echter gelijk een kruis door het voorjaar van vorig jaar. Dit jaar is het coronavirus de spelbreker. De Noord-Hollander heeft zich, afgezien van een tweede plek in Parijs-Tours, nog weinig kunnen tonen in de kleuren van zijn ploeg.

Terpstra verwacht echter wel dat de ploeg met hem verder wil. Total Direct Energie kende in 2019 door het winnen van de Europe Tour een sterk jaar en de Nederlander droeg daar zijn steentje aan bij. ‘Het management was heel blij met die prestatie. Ik kan moeilijk beweren dat ik een topseizoen heb beleefd. De gehele ploeg heeft daarentegen wel stappen gezet en daarbij heb ik ook mijn bijdrage geleverd', aldus Terpstra tegen De Telegraaf.

Langeveld: 'Met dat scenario houd ik geen rekening'

Ook klassiekerspecialist Langeveld zit met een aflopend contract en de hoofdsponsor van zijn ploeg, EF Pro Cycling, heeft het zwaar te verduren door de coronacrisis. Desalniettemin verwacht Langeveld niet dat zijn carrière als een nachtkaars uit zal gaan. ‘Met dat scenario houd ik niet eens rekening. Ik verbeeld mezelf niets, maar ik heb vorig jaar laten zien dat ik conditioneel en fysiek nog niet op mijn retour ben.’ (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws