Thomas kijkt terug op Tour de France-zege: 'Alpe d'Huez was zwaarste dag' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Thomas kijkt terug op Tour de France-zege: 'Alpe d'Huez was zwaarste dag'

Thomas kijkt terug op Tour de France-zege: 'Alpe d'Huez was zwaarste dag'

Het winnen op Alpe d'Huez was voor Geraint Thomas een hoogtepunt in zijn gewonnen Tour de France. Hij won in de gele trui maar zag die dag ook het meest af. Dat zegt de Welshman in een vraaggesprek voor fans op de Facebook-pagina van Team Sky.

De oppermachtige zege van Thomas op de Alpe deed anders vermoeden, maar toch had hij het enorm zwaar. 'Het was waarschijnlijk de dag dat ik het meest geleden heb, vooral in het begin. Het was een erg hete dag en ik had het er zwaar mee. Gedurende de etappe ging het beter, nadat ik veel dronk.'

Thomas gebruikte volgens eigen zeggen zijn baanervaring in de sprint om de ritzege. 'Ik nam de laatste bocht expres ruim zodat ik er met veel snelheid uit zou komen.' Buiten die tactiek was hij tijdens het sprinten nog verbaasd dat hij nog zo goed was. 'Ik begon te sprinten en dacht: ik heb nog wel wat in de benen. Gelukkig kreeg ik direct een gat.' Tom Dumoulin leek zijn sprint die dag van te ver te beginnen en werd uiteindelijk tweede.

Hoewel eerder al bekend werd dat Thomas in 2019 waarschijnlijk terugkeert in de Tour de France, lijkt hij in het gesprek toch ook steeds meer op een aanstaande Giro-deelname te hinten: 'In de Giro heb ik nog iets af te maken'. Tevens geeft hij aan dat hij een zege in Italië nu als het grootste gemis op zijn palmares ziet. 'Dat is ook gewoon een hele mooie trofee en dan hoop ik dat die niet gestolen wordt', zegt hij met knipoog naar zijn in oktober gestolen Tour-trofee. (foto: social media Sky)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws