[Update] Alpecin-Fenix bevestigt Meurisse als nieuwe ploegmaat Van der Poel Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Alpecin-Fenix bevestigt Meurisse als nieuwe ploegmaat Van der Poel

[Update] Alpecin-Fenix bevestigt Meurisse als nieuwe ploegmaat Van der Poel

(23 september 2020) Mathieu van der Poel kan meer en meer rekenen op een ijzersterke ploeg voor de komende jaren. Alpecin-Fenix haalde recent al Jasper Philipsen en volgens Het Nieuwsblad is ook Xandro Meurisse in aantocht.

De 28-jarige Meurisse rijdt nu nog voor Circus Wanty Gobert, maar daar heeft hij een aflopend contract. Naar verluidt waren er diverse ploegen met interesse, maar de voorkeur gaat uit naar Alpecin-Fenix. Daar zal hij werk verrichten voor Van der Poel, maar hij mag ook regelmatig voor eigen kans gaan.

Naast de nieuwe mannen lijken ook de huidige renners van Alpecin-Fenix beter en beter te worden. Het bewijs werd dinsdag andermaal geleverd met de Belgische titel voor Dries De Bondt. Die geeft in Het Laatste Nieuws aan dat de Belgische driekleur hem geen andere rol geeft. 'Status hangt niet samen met de trui die je draagt. Wel met je kwaliteiten en met hoe goed je op het moment zelf bent. Ik weet wat ik waard ben. Er zal niets veranderen. Misschien krijg ik hier en daar wel eens meer mijn kans. Maar als het moet, zal ik nog steeds mijn 'kas' leegrijden voor Van der Poel en Tim Merlier.'

Update - 7 oktober 2020 (12.57 uur): Meurisse tekent bij Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix heeft de komst van Xandro Meurisse bevestigd. De Belg komt over van Circus-Wanty-Gobert en tekent voor twee jaar bij de ploeg van Mathieu van der Poel. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws