[Update] Cavendish droogt tranen en start in Scheldeprijs: 'Wil blijven koersen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Cavendish droogt tranen en start in Scheldeprijs: 'Wil blijven koersen'

[Update] Cavendish droogt tranen en start in Scheldeprijs: 'Wil blijven koersen'

(11 oktober 2020) Mark Cavendish toonde zich in de kopgroep van Gent-Wevelgem voor het eerst sinds lange tijd weer aan het front op WorldTour-niveau. Het kon echter meteen ook de laatste keer zijn dat we hem zagen. Aan Sporza vertelde hij na afloop van de race dat het 'misschien wel de laatste wedstrijd van zijn loopbaan was.'

Cavendish, die uitkomt voor Bahrain McLaren, meldde zich met natte ogen bij de verslaggever van de Belgische omroep. 'Dit was misschien de laatste wedstrijd van mijn loopbaan', vertelde de hevig geëmotioneerde Brit, waarop hij vertrok. Voorlopig staat hij nog op de startlijst voor de Scheldeprijs van woensdag, dus we zullen zien.

Des te opvallender is dat teambaas Rod Ellingworth zaterdag nog aan Cyclingnews meldde dat ze in onderhandeling zijn met Cavendish over een nieuw contract. 'Ik ben er zeker van dat Cavendish volgend jaar nog zal koersen', stelde Ellingworth.

Update - 14 oktober 2020 (14.10 uur): Cavendish wil tóch doorgaan

De tranen van Mark Cavendish na Gent-Wevelgem waren van moedeloosheid, zo blijkt uit een gesprek met Sporza, voor de start van de Scheldeprijs op woensdag. De Brit stond aan de start van de Belgische klassieker en ging voorafgaand aan de race in op zijn tranen na Gent-Wevelgem. 'Door het coronavirus is de situatie erg onduidelijk. Er was sprake van dat er misschien wel niet meer gekoerst zou worden dit jaar. Omdat ik zelf ook nog geen ploeg heb voor 2021 realiseerde ik me plots dat Gent-Wevelgem misschien wel het einde van mijn carrière was.'

Dat is dus niet zo, en als het aan Cavendish ligt, gaat hij in 2021 ook nog door. 'Ik wil nog niet stoppen, ik wil nog blijven koersen. Dat het al enkele jaren moeilijker gaat? Dat is relatief. Tachtig procent van de renners wint nooit een koers. Als iemand anders tweede wordt, is dat misschien goed. Bij mij is het dan slecht. Ik probeer gewoon om nog iets terug te geven aan het wielrennen. Uiteraard wil ik graag winnen, maar het gaat om meer dan winnen alleen. Ook zonder te winnen kan ik iets betekenen. We zien wel wat er nog gebeurt, maar ik hoop echt om volgend jaar nog te kunnen koersen.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws