[Update] Gebroken pols houdt Laporte tot mei uit koers Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Gebroken pols houdt Laporte tot mei uit koers

[Update] Gebroken pols houdt Laporte tot mei uit koers

De renners die in de eerste etappe van de Vuelta a San Juan betrokken raakten bij een val zullen geen tijdverlies aangerekend krijgen door de organisatie. Dat werd na afloop bekendgemaakt door de organisatie op sociale media.

De val gebeurde op drie en een halve kilometer van de finish, normaal gesproken net buiten de afgesproken limiet voor dit soort gevallen. Toch beoordeelde de organisatie, na een klacht van Deceuninck-Quick-Step, dat de betrokken renners weinig konden doen aan de val en dat ze zelf schuldig was. De fiets van Brandon McNulty maakte een zwaaibeweging door het peloton door een supporter langs de kant. Dit zette een kettingreactie in gang met de val tot gevolg.

Lees ook:
Barbier wint door val ontsierde rit San Juan; Evenepoel tegen de grond

Evenepoel: 'Ik ben okay'

Onder meer topfavoriet Remco Evenepoel liep aanvankelijk een flinke achterstand op in de strijd om het klassement, maar dat wordt nu dus gerectificeerd. Na afloop liet hij weten dat het met zijn verwondingen goed gaat, zo valt te lezen bij Het Nieuwsblad: ' Ik voel niet echt pijn, maar dit is niet wat ik in gedachten had voor de start van mijn tweede seizoen. Verder ben ik okay.'

Update I - 27 januari 2020 (15.49 uur): Evenepoel frisjes, Laporte totaal niet

De gevallen renners in de Vuelta a San Juan hebben een nachtje kunnen slapen om de schade op te meten. De gevoelens direct na afloop van de koers van Remco Evenepoel werden bevestigd in een interview met Sporza: 'Ik heb enkele schrammetjes, maar verder niets. Ik ben blijkbaar goed gevallen.'

Waar Evenepoel geluk had, kwam Christophe Laporte een stuk minder genadig weg. Volgens de staf van Cofidis kan hij momenteel zijn eigen melk niet eens vasthouden. De Fransman is geblesseerd geraakt aan beide polsen. Gevreesd wordt voor een breuk, dat moet onderzocht worden in het ziekenhuis.

Update II - 27 januari 2020 (17.08 uur): Laporte breekt pols

Christophe Laporte zal zijn eerste koers van het wielerjaar 2020 snel willen vergeten. De Fransman brak zijn pols bij de massale val in de Vuelta a San Juan, zoals gevreesd werd. Die vrees is dus werkelijkheid geworden. De spurter van Cofidis zal de race verlaten om aan zijn revalidatie te beginnen.

Update III - 8 februari 2020 (11.18 uur): Laporte lang zonder fiets

De gebroken pols van Christophe Laporte kost vrijwel zijn hele voorjaar. Terwijl hij doelen had in de klassiekers, moet hij zijn jaar nu dus anders inrichten. Zijn operatie is goed gegaan, dus dat betekent dat de Franse sprinter in mei weer wedstrijdfit zou moeten zijn. (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws