Van Avermaet en Trentin doen Tour en klassiekers: ‘Twee maanden alles geven' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Avermaet en Trentin doen Tour en klassiekers: ‘Twee maanden alles geven'

Van Avermaet en Trentin doen Tour en klassiekers: ‘Twee maanden alles geven'

CCC zal de Tour de France aanvangen met Ilnur Zakarin als kopman voor het algemeen klassement. Daarnaast zullen Greg Van Avermaet en Matteo Trentin voor ritzeges gaan. Dat vertelt ploegleider Fabio Baldato aan Spaziociclismo.

Naast het kopmanschap in de Tour de France gaat Zakarin waarschijnlijk nog een tweede grote ronde rijden. Of dat de Giro d’Italia of de Vuelta a Espana wordt, is nog niet bekend. Baldato heeft alvast veel vertrouwen in zijn pupil. ‘Hij is heel professioneel en heeft de laatste weken goed getraind. Zijn vorm is dan ook al goed.’

Van Avermaet en Trentin zijn uiteraard de kopmannen van CCC in de kasseienklassiekers en zullen vooraf de Tour rijden, waar ze voor etappewinst mogen gaan. Volgens Baldato is dat de meest logische combinatie. De Giro kent immers overlap met de klassiekers en de Vuelta komt daarna te vroeg. ‘De Tour en de klassiekers beslaan een periode van twee maanden (september en oktober) waarin de renners voor eendagskoersen alles kunnen geven. In november is de kans groot dat de energie op zal zijn.’

Baldato over sponsorjacht: 'Meteen agressief koersen'

CCC is één van de ploegen die zwaar geraakt is door de coronacrisis. De salarissen zijn flink gekort en de gelijknamige hoofdsponsor stopt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk met de sponsoring. Om het voortbestaan van de ploeg te verzekeren zullen de renners zich dus moeten laten zien. ‘We moeten meteen agressief koersen en proberen een resultaat te behalen’, zegt Baldato. ‘Ook vanwege de verschillende ploegen die in economische problemen verkeren. Iedereen wil een goed contract binnenhalen voor volgend jaar.‘ (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws