Van Baarle blikt terug op zege in Dauphiné: 'Werd nerveus van mijn gevoel' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Baarle blikt terug op zege in Dauphiné: 'Werd nerveus van mijn gevoel'

Van Baarle blikt terug op zege in Dauphiné: 'Werd nerveus van mijn gevoel'

Dylan van Baarle ontwikkelde zich de laatste jaren bij Team INEOS tot een meer dan verdienstelijk klimmer en bleek in de afgelopen Tour de France zelfs de sterkste knecht van Egan Bernal en Geraint Thomas in de bergen. Het was echter niet een complete verrassing, want in aanloop naar de Tour won hij al een bergetappe in het Critérium du Dauphiné.

Dat Van Baarle voor een etappe mocht gaan in de Dauphiné, had alles te maken met het uitvallen van Chris Froome. De viervoudig Tourwinnaar kwam in de verkenning van de tijdrit zeer zwaar ten val en moest langdurig revalideren. ‘Het was een hele gekke Dauphiné voor ons. We gingen daar heen met Froome als kopman. Die viel echter uit. Dat was een heel gek moment’, vertelt Van Baarle in het Kop over Kop van Eurosport.

Van Baarle kreeg zijn kans in de zevende etappe naar Champéry. Hij maakte onderdeel uit van een sterke kopgroep, waar onder andere Julian Alaphilippe, Sepp Kuss en Jack Haig deel van uit maakten. Uiteindelijk zou de Nederlander wegrijden met Haig. ‘Ik voelde mij de hele dag al supergoed en daar word je dan toch een beetje nerveus van, of het gevoel wel klopt. Toen we met zijn tweeën over waren, dacht ik alleen maar aan de overwinning.’ In eerste instantie was de ritzege niet het plan. ‘Het originele plan was om Wout (Poels) te lanceren op de laatste beklimming, om toch nog te proberen de Dauphiné te winnen. We hadden echter zo’n grote voorsprong, dat ik een vrijbrief kreeg om voor de overwinning te gaan.’

Van Baarle: 'Kon me niet herinneren wanneer ik eerder voor de winst sprintte'

Van Baarle en Haig waren op de slotbeklimming niet in staat elkaar te lossen, dus moest een sprint de doorslag geven. ‘Ik had zoveel vertrouwen in de sprint, terwijl ik me niet eens kan herinneren wanneer ik eerder voor een overwinning had gesprint. Ik had die dag gewoon zoveel vertrouwen en waagde de gok.’ Van Baarle won de sprint met veel overtuiging en boekte een zege op een terrein waar je hem niet zo snel zou verwachten. (Foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws