Van Goethem en Van der Poel vermaken, maar Hodeg wint regenrace in Münster Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Goethem en Van der Poel vermaken, maar Hodeg wint regenrace in Münster

Van Goethem en Van der Poel vermaken, maar Hodeg wint regenrace in Münster

Alvaro Hodeg heeft de Sparkassen Münsterland Giro gewonnen. Na een zeiknatte regenrit was hij nipt sneller dan Pascal Ackermann in de sprint. Brian van Goethem was de hele dag in de aanval en werd pas in de slotkilometer ingerekend, ook Mathieu van der Poel liet zich zien.

In slecht weer was de eer van de kopgroep voor Brian van Goethem (Lotto Soudal), Maurits Lammertink (Roompot-Charles), Juri Hollmann (Heizomat Rad-Net), Mark Claus (Dauner D&DQ-Akkon) en Lars Kulbe (Team Sauerland). Team Jumbo-Visma controleerde het peloton, in de hoop op weinig aanvallen en een massasprint voor Groenewegen.

Van der Poel in de aanval, maar zonder succes

Met hulp van BORA-hansgrohe werd de voorsprong van de kopgroep teruggebracht tot 2.35 minuten op tachtig kilometer van de meet. Vervolgens was het aan Van der Poel. De Nederlander viel een eerste keer aan en kreeg Mike Teunissen en Bryan Coquard op zijn wiel. Ook Van der Poels ploegmaat Dries De Bondt probeerde wat, alvorens Van der Poel zelf een tweede poging deed.

Het peloton was in gang geschoten en in de harde regen probeerde Van der Poel het op 62 kilometer van de finish nog eenmaal. Dit keer kreeg hij een echt gaatje. Tom Van Asbroeck, Andreas Schillinger, Kasper Asgreen en vroege vluchters Hollmann en Kulbe waren mee. Lammertink en Van Goethem bleven met z'n tweeën vooraan. Ondanks al het vuurwerk kreeg het flink uitgedunde peloton wat het wilde en was alles terug bijeen.

Sprintersploegen controleren richting lokaal circuit

De sprintersploegen namen het richting de finale over, met Deceuninck-Quick-Step en UAE Team Emirates op kop. Veertien kilometer van de meet startte de eerste van in totaal twee finalerondjes op het lokale circuit. Daar wilde Nils Politt niet op wachten. In de stromende regen besloot hij solo aan te vallen, met nog 22 kilometer op de teller. Hij bracht meerdere aanvallers op goede ideeën. Sterker nog: Van Goethem nam over en reed andermaal vooraan, dit keer solo.

Terwijl het peloton in stukken scheurde op het lokale rondje bleef Van Goethem opvallend lang vooruit. De ijzersterke Nederlander gaf alles en liet meerdere ploegen mannetjes oproken, voordat hij uiteindelijk werd ingerekend op slechts 600 meter van het einde. De sprinters kwamen hard en de kleine groep werd nog kleiner door een enorme crash in de laatste rechte lijn. Hodeg was er niet door ontmoedigd en sprintte naar de zege, voor Ackermann. (foto: Sirotti)

Uitslag Sparkassen Münsterland Giro

1. Alvaro Hodeg
2. Pascal Ackermann ''
3. Tim Merlier
4. Fernando Gaviria
5. Max Walscheid
6. Mike Teunissen
7. Christophe Noppe
8. Piet Allegaert
9. Roy Jans +0.01
10. Niccolo Bonifazio ''


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws