Vinokourov wil Landa terughalen: 'Zullen proberen hem voor 2020 vast te leggen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Vinokourov wil Landa terughalen: 'Zullen proberen hem voor 2020 vast te leggen'

Vinokourov wil Landa terughalen: 'Zullen proberen hem voor 2020 vast te leggen'

Astana-baas Alexandr Vinokourov is van plan om Mikel Landa terug te halen naar Astana. Dat heeft de oud-renner laten weten aan Marca. Na bij Astana altijd in een knechtenrol te zijn gedrukt, verkaste de Spanjaard naar Sky en later naar Movistar, maar daar gebeurde hem hetzelfde. Bij Astana zou hij weer zijn kans krijgen.

‘Ik houd van hem als renner. Hij heeft nog een contract voor 2019, dus dat zullen we respecteren, maar we hebben met hem gesproken en willen hem graag terug bij ons. We zullen proberen hem voor 2020 vast te leggen’, aldus ‘Vino’, die dat niet voor niets doet. ‘Ik denk dat hij de Tour de France kan winnen', zegt hij tegen Marca.

Bij Movistar willen ze hem echter ook nog niet kwijt. ‘Hij is één van onze belangrijkste renners’, zegt Eusebio Unzué. ‘Het was jammer dat hij de Vuelta niet haalde, want hij kon zeker voor het podium vechten.' Vinokourov gelooft dat Landa in het Astana-team past met twee Baskische renners (Omar Fraile en Pello Bilbao). Tevens zou Astana de Izagirre-broers inmiddels hebben vastgelegd. Vinokourov laat echter weten dat die transfers nog niet 100% zijn. ‘Met Landa erbij hebben we dan een authentiek team.’ (Foto: Movistar / Photo Gomez Sport)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws