Yates wint laatste etappe met mooie solo; Kwiatkowski wint Ronde van Polen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Yates wint laatste etappe met mooie solo; Kwiatkowski wint Ronde van Polen

Yates wint laatste etappe met mooie solo; Kwiatkowski wint Ronde van Polen

Simon Yates heeft de laatste etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Brit zette een mooie solo neer en kwam even voor de groep der favorieten over de streep. Michal Kwiatkowski zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen en zo wint de Pool de ronde in zijn thuisland.

Al vroeg in deze laatste etappe reed een grote groep van twintig renners weg, met onder meer Tom Leezer. Deze groep, die onderweg wat mannen verloor, kreeg een voorsprong van maximaal drie minuten. In de finale dunde de groep verder uit en alleen Alexey Lutsenko, Carlos Verona, Patrick Konrad, Jan Bakelants, Mikael Cherel, Valerio Conti, Rui Costa, Jhonatan Restrepo, Evgeny Shalunov en Jose Herrada bleven over in de laatste twintig kilometer.

Met achttien kilometer te gaan ontsnapte Conti uit de leidende groep, maar onder leiding van Floris de Tier kwam het peloton zeer dichtbij. Op veertien kilometer van het einde was het ook gedaan voor Conti onder leiding van George Bennett, die Kwiatkowski probeerde te kraken met verschillende tempoversnellingen. Dat lukte echter niet en dus keerde de rust terug. Voor Conti het sein om het opnieuw te proberen, maar ook die aanval duurde niet lang. Het was namelijk Simon Yates die wel zin had in een avontuurtje. Op 3.5 kilometer van de streep ging het bijna mis in het peloton, toen een hond op de weg een val veroorzaakte. Gelukkig ging slechts één man naar de grond en bleven alle klassementsmannen op de fiets.

Met nog drie kilometer te gaan had Yates een halve minuut voorsprong, maar kregen ook de mannen achter de Brit het op de heupen. Fabio Aru deed een poging, net als Enrico Gasparotto, alleen ver kwamen ze niet. Bij de klassementsmannen was het vooral Bennett die speldenprikjes uitdeelde, maar een gaatje sloeg de LottoNL-Jumbo-renner niet. Terwijl Yates onbedreigd naar de etappezege reed, sprintte Thibaut Pinot naar de tweede plaats en kwam Kwiatkowski op tijd binnen om zijn trui te verdedigen. (Foto: UAE Emirates / Bettini Photo

Uitslag etappe 7 Ronde van Polen

1. Simon Yates
2. Thibaut Pinot +0:12
3. Davide Formolo ''
4. Sam Oomen ''
5. George Bennett ''
6. Michal Kwiatkowski ''
7. Enrico Gasparotto ''
8. Richard Carapaz ''
9. Georg Preidler ''
10. Fabio Aru ''

Algemeen klassement Ronde van Polen

1. Michal Kwiatkowski
2. Simon Yates +0.15
3. Thibaut Pinot +0.20
4. George Bennett +0.24
5. Dylan Teuns + 0.27
6. Georg Preidler +0.27
7. Emanuel Buchmann +0.32
8. Fabio Aru +0.40
9. Davide Formolo +0.40
10. Sam Oomen +0.42


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws