Baanwielrennen: Nederlandse baansprinters pakken op fenomenale wijze gouden plak Baanwielrennen
Baanwielrennen

Baanwielrennen: Nederlandse baansprinters pakken op fenomenale wijze gouden plak

Baanwielrennen: Nederlandse baansprinters pakken op fenomenale wijze gouden plak

De Nederlandse baansprinters hebben dinsdagochtend op fenomenale wijze nieuw wielergoud voor Nederland weten binnen te halen. In een zinderende wedstrijd versloegen zij Groot-Brittannië in de finale. Lees hieronder wat er nog meer allemaal gebeurde op dag twee van het baantoernooi.

Nederland met snelste tijd naar eerste ronde teamsprint

Nederland ging als vijfde van start in de kwalificatieronde. Roy van den Berg, Mathijs Büchli en Harry Lavreysen reden de snelste tijd in een olympisch record, maar leken nog niet op het toppen van hun kunnen te presteren. De tijd van 42.1 seconden was maar nipt beter dan die van de Britten en Australiërs.

Zonder Büchli, maar met Jeffrey Hoogland reed Nederland vervolgens in de eerste ronde, waarin zij het opnamen tegen de Polen, een stuk sneller. In een tijd van 41.4 seconden bereikten de baansprinters op een overtuigende manier de finale. Daarin zullen zij het op gaan nemen tegen de Britten.

In het voorprogramma van de finale greep Frankrijk het brons door de Australiërs te verslaan. Vervolgens wisten Lavreysen, Hoogland en Van den Berg op knappe wijze de favorietenrol waar te maken. In een zinderende tijd versloegen zij de Britten, die genoegen moesten nemen met het zilver.

Uitslag
🥇️ Nederland
🥈️ Groot-Brittannië
🥉 Frankrijk

Duitse vrouwen domineren de ploegenachtervolging

In de eerste ronde op de ploegenachtervolging bij de vrouwen zijn er opnieuw veel wereldrecords gesneuveld. Groot-Brittannië zette daar een wervelende tijd neer, maar het bleek voorlopig nog geen voorbode voor veel geluk. Eerst gingen twee van de vrouwen van de ploeg onderuit, waarna de Duitsers ook nog eens sneller bleken.

In het rechtstreekse duel tussen de Duitsers en de Britten mocht er geen twijfel over bestaan welk land er het goud verdiende. De Duitse vrouwen knalden in een wereldrecord naar de eerste plek, waarna de Britten het met zilver moesten doen. Even daarvoor hadden de Amerikaanse vrouwen al het brons veiliggesteld.

Uitslag
🥇️ Duitsland
🥈️ Groot-Brittannië
🥉 Verenigde Staten

Ganna loodst Italië naar finale, ook Denen door na drama

Bij de ploegenachtervolging van de mannen heeft Filippo Ganna Italië op fenomenale wijze naar de finale geloodst. De glansrijke prestatie van de Italiaan werd echter flink overschaduwd door een stevige valpartij in de heat na hem. De Deense ploeg leek daar naar een sterke prestatie op weg, maar door een onoplettendheid van de Brit Charlie Tanfield ging de ploeg onderuit. Een beslissing van de jury moest uitwijzen dat de Denen naar de finale mochten, daar zij technisch gezien de Britten ingehaald hadden.

Woensdag worden de finales verreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws