Baanwielrennen: Regen van olympische en wereldrecords, Nederland grijpt net naast brons Baanwielrennen
Baanwielrennen

Baanwielrennen: Regen van olympische en wereldrecords, Nederland grijpt net naast brons

Baanwielrennen: Regen van olympische en wereldrecords, Nederland grijpt net naast brons

De eerste dag van het baanwielrennen op de Olympische Spelen was er een van héél hoog niveau. Wereldrecord na wereldrecord werd verbroken, Nederland greep net naast een medaille en we zagen een zeer zware val.

Eerste medailles: Nederland verliest strijd om brons

De eerste medailles in het baanwielrennen werden uitgereikt bij de teamsprint voor vrouwen. Nederland deed het hierin opvallend goed, al bij de kwalificaties verbraken Shanne Braspenninx en Laurine van Riessen het Nederlands record. In de strijd om de bronzen plak moesten de Nederlandse dames het opnemen tegen twee Russinnen, die net wat sterker bleken. Desondanks mocht het Nederlandse tweetal zeer content zijn met hun prestatie.

Het goud ging uiteindelijk naar China, die tijdens de eerste ronde het wereldrecord teamsprint aan wisten te scherpen. In de finale rekenden zij af met de Duitse dames, die eveneens imponeerden bij de eerste wedstrijden.

Uitslag teamsprint dames Olympische Spelen 2020

🥇️ China
🥈️ Duitsland
🥉 Rusland

Wereldrecords bij de vleet tijdens de ploegenachtervolging

Ook de kwalificaties van de ploegenachtervolging bij zowel de mannen als heren werd verreden, waarin de toon direct werd gezet. De Duitse dames ranselden het wereldrecord aan diggelen, terwijl Filippo Ganna en co namens Italië het olympische record verbraken. Het olympisch record bleef echter niet lang in bezit van de Italianen, wat op hun beurt verpulverd werd door Denemarken. Dat belooft alvast voor de finales in deze baandiscipline, die respectievelijk dinsdag (vrouwen) en woensdag (mannen) op het programma staan.

Wel viel er jammer genoeg nog een zware crash te betreuren. De Australische mannen reden in elkaars wiel, toen ineens de handvaten van hun man Alexander Porter afbraken. Hij kwam hard ten val, hun olympische droom lag in scherven uiteen, maar gelukkig kwam Porter er op het eerste oog redelijk goed vanaf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws