Kopecky opnieuw Europees kampioen op de Afvalkoers, brons voor Van der Duin Baanwielrennen
Baanwielrennen

Kopecky opnieuw Europees kampioen op de Afvalkoers, brons voor Van der Duin

Kopecky opnieuw Europees kampioen op de Afvalkoers, brons voor Van der Duin

Lotte Kopecky heeft het onderdeel Afvalkoers gewonnen op het EK baanwielrennen in Grenchen (Zwitserland). Ze versloeg in de sprint nipt de Française Valentine Fortin. Maike van der Duin pakte de bronzen medaille namens Nederland.

In het onderdeel Afvalkoers valt elke ronde de renster af die als laatste de finishlijn passeert. De laatst overgebleven is vanzelfsprekend de winnaar. Namens Nederland nam Maike van der Duin deel. De Belgische vertegenwoordiging kwam van regerend Europees- en wereldkampioen Lotte Kopecky.

De eerste vrouw die afhaakte was verrassend de Portugese Maria Martins. Zij had donderdag nog het onderdeel Scratch gewonnen. Twee rondes verder ging er met de Italiaanse Rachele Barbieri weer een grote naam uit. Zij was de nummer twee op het onderdeel van het vorige WK.

Wedstrijd kort geneutraliseerd, Van der Duin ontsnapt paar keer nipt

Kopecky hield vooralsnog met gemak staande en ook Van der Duin ontliep tot dusverre de gevarenzone. De wedstrijd werd even stilgelegd na een val van de Zwitserse en Poolse. Nadat de twee door het medische personeel werden gecheckt op een mogelijke hersenschudding, werd de koers weer opgestart.

Kopecky en Van der Duin begonnen met Elinor Barker, Lea Lin Teutenberg en Valentine Fortin aan de absolute finale. In de ronde daarna ontsnapte Van der Duin aan uitschakeling door nipt Teutenberg te passeren. Daarna had ze weer het geluk aan haar zijde en ging Barker eruit. Daarna was de energie op bij Van der Duin, maar het brons had ze binnen. Vervolgens rekende Kopecky nipt af met Fortin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws