Lavreysen en Braspenninckx plaatsen zich voor tweede editie Track Champions League Baanwielrennen
Baanwielrennen

Lavreysen en Braspenninckx plaatsen zich voor tweede editie Track Champions League

Lavreysen en Braspenninckx plaatsen zich voor tweede editie Track Champions League

Nederlandse topsprinter Harrie Lavreysen zal zijn titel in de UCI Track Champions League verdedigen. Een breed scala aan supersprinters heeft zich weten te plaatsen voor het prestigieuze baantoernooi. Shanne Braspenninckx heeft zich bij de vrouwen ook al verzekerd van deelname, zij zal de Duitse Emma Hinze van de troon willen stoten in het evenement.

Het Nederlandse sprintersduo zit bij de eerste twaalf bevestigde namen bij de Champions League, zo staat in een persbericht dat maandag naar buiten is gebracht door de organisatie. Alle twaalf sprinters (zes mannen, zes vrouwen) en endurance atleten hebben zich op basis van eerdere resultaten geplaatst voor de competitie. De twaalf al gekwalificeerde renners op de endurance onderdelen, worden later bekend gemaakt.

Grote namen bij de eerste gekwalificeerden

Bij de vroeggeplaatsten is Lavreysen de grootste naam. De Nederlander, die momenteel zowel Olympisch- als wereldkampioen is op het individuele sprintonderdeel, zal het op moeten nemen tegen onder anderen Nicholas Paul (Trinidad en Tobago), Kevin Quintero (Colombia), Stefan Bötticher (Duitsland), Mikail Yakovlev (Israël) en Matthew Richardson (Australië).

Braspenninckx zal het bij de vrouwen moeten opnemen tegen titelverdiger Emma Hinze (Duitsland). De Duitse is door haar resultaten dit seizoen en vorig seizoen een van de topfavorieten om haar zege te prolongeren. Ook haar landgenoot Lea Friedrich heeft zich geplaatst. Mathilde Gros (Frankrijk), Kelsey Mitchell (Canada) en Martha Bayona (Colombia) zijn de overige namen.

Lavreysen geeft aan super blij te zijn met zijn plaatsing: 'Het betekent veel voor me om hier terug te komen om mijn titel te verdedigen. Dit evenement heeft baanwielrennen bij een nieuw publiek gebracht en ik ben een grote fan van het raceformat. Het is snel, leuk en makkelijk te volgen. Sterke renners hebben zich al geplaatst en ik ben benieuwd wie zich nog gaan plaatsen op de WK.'

Kwalificatieproces: WK zorgt voor overige deelnemers en deelneemsters

Het aantal renners werkt als volgt: 72 coureurs plaatsen zich voor de Track Champions League, 36 sprinters (achttien vrouwen, achttien mannen), 36 endurance-atleten (achttien vrouwen, achttien mannen). Een derde van het complete sprintersgilde (zes mannen, zes vrouwen) en een derde van het complete endurance deelnemersveld (zes mannen, zes vrouwen), in totaal 24 renners/rensters, staat vast op basis van prestaties in het eerste deel van het baanseizoen, de WK baanwielrennen van 2021 en de Track Champions League van 2021. De overige 48 plekken staan nog open en worden tijdens de WK baanwielrennen van 2022 in Parijs opgevuld.

Het toernooi vindt plaats in november en december van dit jaar op de volgende data:
Ronde 1: zaterdag 12 november (Mallorca)
Ronde 2: zaterdag 19 november (Berlijn)
Ronde 3: zaterdag 26 november (Parijs)
Ronde 4: vrijdag 2 december (Londen)
Ronde 5: zaterdag 3 december (Londen)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news