Rickaert voor het eerst sinds maart weer in koers: 'Grote stap in mijn revalidatie' Wielrennen
Wielrennen

Rickaert voor het eerst sinds maart weer in koers: 'Grote stap in mijn revalidatie'

Rickaert voor het eerst sinds maart weer in koers: 'Grote stap in mijn revalidatie'

Door een beknelde liesslagader mag 2022 op sportief gebied snel de prullenbak in voor Jonas Rickaert. De 28-jarige Belg van Alpecin-Deceuninck maakte in Gent-Wevelgem zijn laatste wedstrijdkilometers. Hij reed die wedstrijd niet uit. In de maanden erna bleek hij een beknelde liesslagader te hebben. Woensdag komt hij terug in koers: in de Omloop van het Houtland.

Voor die beknelde liesslagader werd Rickaert in juni geopereerd. In die periode was er sprake van dat de Belg dit seizoen niet meer in actie zou kunnen komen, maar dat valt gelukkig mee voor de Belg. Hij spreekt van 'een grote stap' in zijn revalidatie. 'Ik heb geen hoge verwachtingen. We zullen zien waar ik strand. Ik ben vooral blij terug te kunnen rijden.' Zo meldt hij op Instagram.

De coureur heeft zich in de laatste jaren ontpopt als sterke sprintaantrekker voor Jasper Philipsen en Tim Merlier bij Alpecin-Deceuninck. In 2021 reed hij nog de Tour de France. Na zijn operatie moest de renner vijf weken complete rust nemen. 'Na vele onderzoeken in het ziekenhuis kwam een knik in een slagader aan het licht. Daardoor kreeg ik altijd een vreemd gevoel in mijn linkerbeen.'

De problemen lijken nu dus verholpen te zijn. Woensdag rijdt hij voor het eerst in een half jaar dus weer een koers. Eerder dit jaar stond hij aan de start in de UAE Tour, Parijs-Nice, Minerva Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Op zijn palmares pronkt nog geen zege, al kwam hij met een derde plek in de Heistse Pijl van 2021 aardig dichtbij.

Omloop van het Houtland

Een jaar geleden bleef Taco van der Hoorn een aanstormend peloton voor in de Omloop van het Houtland in Lichtervelde. Dit jaar is de kans op een eindsprint echter aanzienlijk groot. Met Gerben Thijssen, Arnaud De Lie, Jordi Meeus en, niet de minste, Dylan Groenewegen onder anderen aan het vertrek. Rickaert's ploeg heeft de Italiaanse spurter Jakub Mareczko in de gelederen, naar alle waarschijnlijkheid wordt er voor hem gereden op woensdag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws