Lavreysen pakt nu ook Europese titel op de Sprint: 'Heb laten zien dat ik de snelste was' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Lavreysen pakt nu ook Europese titel op de Sprint: 'Heb laten zien dat ik de snelste was'

Lavreysen pakt nu ook Europese titel op de Sprint: 'Heb laten zien dat ik de snelste was'

Harrie Lavreysen heeft zaterdagavond in het Zwitserse Grenchen de Europese titel op de Sprint veroverd, voor de Pool Mateusz Rudyk. In de eerste heat maakte Rudyk het de Nederlander nog knap lastig, de tweede heat verliep een pak vlotter voor de Wereldkampioen op de sprint. Lavreysen blikte na afloop bij NOS terug op zijn prestatie, waar hij duidelijk zeer tevreden mee was.

Lavreysen kende in de eerste heat van de finale nog wel de nodige moeilijkheden met zijn Poolse tegenstander, in de tweede heat werd het klasseverschil tussen beide heren duidelijk. De Wereldkampioen ging vanop de kop aan en sprintte overtuigend naar de Europese titel, voor de tweede keer in zijn carrière.

'Ik had vandaag (zaterdag, red.) wel een heel goede dag', zo trapt Lavreysen een open deur in. 'Ik had me heel goed voorbereid, had gewoon een goeie planning gemaakt en ze dan uitgevoerd. Ik was de snelste en heb laten zien dat ik de snelste was.'

Lavreysen: 'Heb je de snelheid, dan kan je laten zien hoe het moet'

Dat de Nederlander niet enkel tevreden is met de Europese titel maar ook met de manier waarop, wordt ook duidelijk. 'Ik heb vandaag de klassieke sprintritten laten zien. Het waren eigenlijk ritten uit het boekje, zou ik zeggen. Die zijn goed voor te bereiden. Heb je de snelheid, dan kan je laten zien hoe het moet', zo legt Lavreysen het uit alsof het de simpelste zaak van de wereld is.

'Of ik nu trots ben op mezelf? Ik kan hier wel van genieten, ja. Het WK afgelopen jaar was ook zo'n goede wedstrijd en dat het EK nu ook op die manier lukt... Het is gewoon perfect uitdenken wat ik wil en het dan uitvoeren. En dan lukt het. Dat is heel mooi', zo sluit Lavreysen af met een brede glimlach. Het brons in de sprint ging naar de Fransman Ryan Helal, die de tot Israëliër genaturaliseerde Rus Mikhail Yakovlev versloeg in de strijd om de derde plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws