Jesus Herrada is de sterkste puncher in tweede etappe Ronde van Oman, Belg Van Gils knap tweede Wielrennen
Wielrennen

Jesus Herrada is de sterkste puncher in tweede etappe Ronde van Oman, Belg Van Gils knap tweede

Jesus Herrada is de sterkste puncher in tweede etappe Ronde van Oman, Belg Van Gils knap tweede

Jesus Herrada heeft de tweede etappe van de Ronde van Oman gewonnen na een sprint bergop. De Spanjaard ging van ver aan, maar was duidelijk de sterkste. De jonge Belg Maxim Van Gils werd knap tweede, voor Diego Ulissi. De Spanjaard is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Tim Merlier mocht na zijn overwinning van zaterdag starten in de rode leiderstrui, maar de tweede etappe van deze Ronde van Oman was geen spek naar de bek van de Belgische sprinter. Het parcours van 174 kilometer kende aardig wat hoogtemeters en met de aankomst op de beklimming van Qurayyat, goed voor 2,6 kilometer aan zeven procent, waren de punchers zondag aan zet.

Zes renners hadden wel zin in een dagje in de aanval door het eentonige landschap van Oman. Zij luisterden naar de namen Fredrik Dvernes (Uno-X), Luca Van Boven (Bingoal WB), Ivan Cobo (Equipo Kern Pharma), Angel Fuentes (Burgos BH), Jeroen Meijers (Terengganu Polygon Cycling Team) en Kosuke Takeyama (JCL Team Ukyo). De zes kregen vier minuten voorsprong van het peloton, waar UAE Team Emirates en Mark Cavendish het tempo bepaalden.

Lees verder onder de tweet.

Voorin bleken Van Boven en Fuentes de sterksten, maar ook zij konden niet voorkomen dat het peloton alsmaar dichterbij kwam. Daar waren het nog steeds de troepen van UAE Team Emirates en Astana Qazaqstan Team die het tempo bepaalden, ook Soudal-Quick Step stuurde een mannetje naar de kop van het peloton. Met nog twintig kilometer te gaan bedroeg de voorsprong van de twee leiders nog een dikke minuut, een tiental kilometer later zat hun avontuur er op.

Onder leiding van Oliver Naesen namen de mannen van AG2R Citroën Team het heft in handen in de aanloop naar de slotklim, ook Lotto-Dstny, Intermarché-Circus-Wanty en UAE Team Emirates zaten op de voorposten. Ondanks dat het tempo op de klim hoog lag, was het peloton nog zo'n vijftig renners groot bij het ingaan van de slotkilometer. Het waren de mannen van BORA-hansgrohe die het initiatief neemden, maar uiteindelijk had Herrada nog het meeste punch in de benen. Van Gils werd op enkele lengtes afstand tweede, Ulissi mocht als derde mee op het podium.

Uitslag etappe 2 Ronde van Oman 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws