Kwiatkowski wint Amstel na moeizame periode: 'Mijn ploeggenoten rekenden op me' Wielrennen
Wielrennen

Kwiatkowski wint Amstel na moeizame periode: 'Mijn ploeggenoten rekenden op me'

Kwiatkowski wint Amstel na moeizame periode: 'Mijn ploeggenoten rekenden op me'

Michal Kwiatkowski klopte in een millimetersprint Benoît Cosnefroy, waarna hij voor de tweede keer in zijn carrière de Amstel Gold Race wist te winnen. Daar moest hij eerst door een complete achtbaan aan emoties voor gaan.

Kwiatkowski reed samen met Cosnefroy naar de finish, maar in de groep achter hem zat zijn ploeggenoot Tom Pidcock nog om de wacht te houden. De Poolse winnaar van de Amstel Gold Race voelde zich daarom bijna verplicht om er met de zege vandoor te gaan: 'Het ging alleen maar om de winst. Mijn ploeggenoten rekenden op mij, want ik was er vrij zeker van dat we met Tom ook nog de wedstrijd op verschillende manieren konden winnen.'

De renner van INEOS Grenadiers had vertrouwen in zijn sprint, maar precies op het moment dat hij zelf wilde aangaan, begon ook Cosnefroy met sprinten. Het ging daardoor allemaal net wat moeilijker dan gepland, verzekert hij voor de camera van de NOS. Na de lastige laatste meters drukte hij zijn wiel net iets eerder over de finish dan zijn Franse concurrent.

Kwiatkowski: 'Werd allemaal zeer verwarrend'

In eerste instantie werd Cosnefroy door de organisatie uitgeroepen als winnaar, waardoor Kwiatkowski zich naar eigen zeggen in eerste instantie erg teleurgesteld voelde. 'Daarna werd het allemaal zeer verwarrend', gaat hij verder. Op het moment dat hij voor de camera staat, is het niet eens erg duidelijk of hij al honderd procent beseft opnieuw te hebben gewonnen.

De overwinning bewijst volgens Kwiatkowski dat geduld een schone zaak is. Zeker na een voor hem wat moeilijke periode met ziektes: 'Nu sta ik hier met dit ongelofelijke gevoel. Ik heb voor mezelf bewezen dat ik gewoon geduldig moet zijn, omdat vroeg of laat de overwinning wel komt.'

Video: Verwarring na afloop van Amstel Gold Race


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws