Nu officieel: Van der Poel naar Parijs-Roubaix, wildcard Alpecin binnen De Klassiekers

Nu officieel: Van der Poel naar Parijs-Roubaix, wildcard Alpecin binnen

Door Gerrit van Loon 20 januari 2020 | 17:45


Alpecin-Fenix heeft een wildcard ontvangen voor Parijs-Roubaix. De andere wildcards gaan naar B&B Hotels-Vital Concept, Nippo-Delko One Provence en Arkéa-Samsic. De Franse krant L'Equipe doet het nu al dun in de broek voor Mathieu van der Poel.

Naast Alpecin-Fenix hebben ook B&B Hotels-Vital Concept, Nippo-Delko One Provence en Arkéa-Samsic wildcards gekregen voor de kasseienklassieker. ProTeams Total Direct Energie en Circus-Wanty Gobert doen ook mee. Uiteraard vergezeld van alle negentien WorldTour-ploegen.

Alpecin-Fenix moet met al die wildcards, Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië goed gaan plannen. Mathieu van der Poel maakt in al die ritten zijn debuut. Parijs-Roubaix wordt dit jaar op kalender 12 april gereden, een week na de Ronde van Vlaanderen. Allesvreter Van der Poel kijkt enorm uit naar de klassiekers. 'Ik wil graag deelnemen aan een natte Roubaix. Regen, modder, keien. Een man-tegen-man gevecht op de pedalen', zei Van der Poel eerder tegen de Gazetta dello Sport. (foto: Sirotti). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws