Kroon zwakt Strava-prestatie Van der Poel af: 'Reed hij achter de auto?' De Klassiekers

Kroon zwakt Strava-prestatie Van der Poel af: 'Reed hij achter de auto?'

Door Wilbert van der Velde 05 juli 2020 | 07:53


Mathieu van der Poel was deze week volop in het nieuws. Zo mag hij deelnemen aan alle Italiaanse klassiekers en ging hij flink tekeer tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix. De mannen van de Podcast Kop over Kop hadden er hun mening over. 

Dat Van der Poel in Milaan-Sanremo en de Stade Bianche een kanshebber is voor de overwinning, zijn de mannen van Eurosport het wel over eens. Maar winst in de Ronde van Lombardije, ziet vooral Karsten Kroon als een utopie. ‘Daar geloof ik helemaal niks van. Maar starten kan die zeker’, lacht Kroon. Wat betreft Parijs-Roubaix liggen de kansen vanzelfsprekend helemaal anders. In de Franse wedstrijd wordt Van der Poel al als de grote favoriet gezien. Maandag maakte hij tijdens een verkenning al indruk op de kasseien, zo bleek op Strava. De analisten van Eurosport hechten daar echter weinig waarde aan. 

‘Het zegt niet zo heel veel’, vindt Jan Hermsen. Hij verwijst naar ex-prof Remmert Wielinga, die in de omgeving van Monaco alle KOM’s van onder andere Chris Froome de vernieling in rijdt. ‘Hij ramt bij het begin van zijn training zo’n klim op. Hij wil gewoon alle KOM’s hebben. Dat is natuurlijk een andere manier van rijden.’ Kroon voegt er aan toe: ‘Het waaide best wel hard deze week. Het is geen berg, maar een vlak stuk. Met windkracht zes in de rug ga je wel hard natuurlijk. En het is een training, misschien reed hij wel achter de auto’, vertelt hij lachend. 

Traksel over Van der Poel: 'Hij heeft het hele pakket'

Hoewel de prestaties op Strava van Van der Poel misschien weinig zeggen, zijn de mannen het wel grotendeels eens over de kansen van de renner van Alpecin-Fenix in de helleklassieker. ‘Als je vierde kan worden in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel kan winnen, dan kan je al die wedstrijden aan’ redeneert Hermsen. Toch heeft hij ook zijn twijfels. Het is namelijk pas Van der Poel zijn eerste deelname aan Parijs-Roubaix. ‘Je moet met Van der Poel toch een beetje uitkijken. Hij kan dingen de eerste keer natuurlijk heel goed, maar het zijn van een goede veldrijder maakt je nog niet gelijk een winnaar van Roubaix.’

Bobbie Traksel is het daarentegen compleet oneens met zijn medecommentator. ‘Wat zit je nou te zeggen. Hij heeft de vaardigheden om over de kasseien te rijden, dat wil je niet weten. Hij heeft het hele pakket. Als Van der Poel in orde is, gaat hij gewoon meedoen om de winst.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws