Hodeg (UAE Emirates) boekt flinke progressie in revalidatie na zwaar verkeersongeluk Wielrennen
Wielrennen

Hodeg (UAE Emirates) boekt flinke progressie in revalidatie na zwaar verkeersongeluk

Hodeg (UAE Emirates) boekt flinke progressie in revalidatie na zwaar verkeersongeluk

In het najaar van 2021 werd bekend dat rassprinter Alvaro José Hodeg de overstap zou maken van Deceuninck-QuickStep naar UAE Team Emirates. Een heftig trainingsongeluk in december 2021 verpestte de nieuwe ambities van de Colombiaan. Het zorgde ervoor dat hij in 2022 geen enkele keer voor de Emiraten-formatie uit kon komen. Bijna een jaar na het voorval lijkt het realistisch voor Hodeg om aan koersen in 2023 te denken.

In eerste instantie deelde de nu 26-jarige sprinter niet mee wat er toen op die bewuste dag eind 2021 gebeurd was. Pas in april van 2022 deed hij zijn verhaal uit de doeken: 'Ik wil jullie al enige tijd iets vertellen, maar tot dusver heb ik er de tijd niet voor gevonden. Ik heb in december een zwaar trainingsongeluk gehad, wat mijn start voor UAE-Team Emirates heeft geschaad. Na drie maanden en vijf operaties zit ik nu weer voor het eerst op de fiets', meldde hij zijn volgers ruim drie maanden na het trainingsincident.

De vlugge Zuid-Amerikaan dacht in april al aan koersen in Europa . Dat liet echter nog wel even op zich wachten, zo bleek later. Als gevolg van zijn ongeluk was Hodeg voornamelijk geblesseerd aan zijn pols en enkel. In juli deelde hij beelden van wat definitief zijn laatste polsoperatie zou zijn. 'Na drie maanden en vijf operaties ben ik nu nog steeds herstellende. De operatie is succesvol verlopen, nu zijn we bij het laatste deel aanbeland', klonk het toen.

Hodeg zet grote stappen in revalidatie

Hodeg stapte weliswaar al eerder op de fiets gedurende zijn revalidatie, maar het ziet er nu optimistischer uit. De kans dat Hodeg in het tricot van UAE in 2023 weer een nummer mag gaan opspelden, wordt met de dag realistischer. Op 7 november verschenen immers beelden op Twitter van een lachende Hodeg die vrolijk op zijn fiets zit. Het is een kwestie van geduld vooraleer concreet ingeschat kan worden wanneer Hodeg, die in totaal vijftien overwinningen boekte voor zijn vorige werkgever, voor het eerst in het tenue van UAE Team Emirates acte de présence bij een koers zal geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws