Fred Wright

Dit is de pagina van Fred Wright, een Britse wielrenner van Bahrain Victorious. De 23-jarige alleskunner doet van zich spreken in zowel de klassiekers als de grote rondes met fraaie ereplaatsen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Wright en houdt tevens zijn biografie bij.

Fred Wright

Geboren op 13 juni 1999, Wright begon zijn profcarrière als stagiair bij CCC Team in 2019. De Brit behaalde bij de beloften ritoverwinningen in zowel de Baby Giro als de Tour de l'Avenir. Bahrain-Victorious strikte de toen 20-jarige Brit en gaf hem direct een profcontract. In zijn eerste volledige profseizoen mocht Wright direct starten in de Vuelta a España, waar hij met een vierde plek in de vijftiende etappe al dicht bij een zege was. In 2021 was Wright de jongste renner aan de start van de Tour de France. Hij was daarnaast dichtbij een nationale titel, maar moest Ben Swift voorlaten.

Wright breekt door in 2022, teleurstellend seizoen in 2023

2022 was het jaar van de doorbraak voor de jonge Brit. In de Ronde van Vlaanderen werd Wright knap zevende. In de Tour de France reed hij zeer aanvallend, en moest in de dertiende etappe alleen Mads Pedersen voorlaten. In de Commonwealth Games pakte Wright zilver op de tijdrit, waarna hij naar Spanje reisde voor de Vuelta. Daar reed hij liefst zeven keer in de top tien en eindigde hij drie keer bij de beste drie. Dat bezorgde hem tevens een tweede plek in het puntenklassement.

Waar hij in 2022 nog zijn doorbraakjaar kende, verliep 2023 iets minder voortvarend voor Wright. In de Belgische voorjaarsklassiekers kwam hij - een achtste plaats in de Ronde van Vlaanderen daargelaten - niet echt in het stuk voor. In het Critérium du Dauphiné leek hij vervolgens dan weer wel op de afspraak, niet lang daarna gevolgd door een zege op het Brits Kampioenschap. De verwachtingen lagen hoog in de Tour de France, maar ook daar kwam Wright niet lekker uit de verf. Op het WK wielrennen in Glasgow gaf hij op, iets wat hij ook kort daarna in de Renewi Tour deed: in etappe vier kwam hij hard ten val. Ondanks een aantal positieve uitschieters sprak de man uit London zelf ook van een teleurstellend jaar. Gelukkig voor Wright is hij pas 24 jaar oud en heeft hij zijn beste jaren nog voor zich liggen. Het is interessant om te kijken waar zijn plafond ligt.

Fred Wright Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties