Fred Wright

Dit is de pagina van Fred Wright, een Britse wielrenner van Bahrain Victorious. De 23-jarige alleskunner doet van zich spreken in zowel de klassiekers als de grote rondes met fraaie ereplaatsen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Wright en houdt tevens zijn biografie bij.

Fred Wright

Geboren op 13 juni 1999, Wright begon zijn profcarrière als stagiair bij CCC Team in 2019. De Brit behaalde bij de beloften ritoverwinningen in zowel de Baby Giro als de Tour de l'Avenir. Bahrain-Victorious strikte de toen 20-jarige Brit en gaf hem direct een profcontract. In zijn eerste volledige profseizoen mocht Wright direct starten in de Vuelta a España, waar hij met een vierde plek in de vijftiende etappe al dicht bij een zege was. In 2021 was Wright de jongste renner aan de start van de Tour de France. Hij was daarnaast dichtbij een nationale titel, maar moest Ben Swift voorlaten.

2022 was het jaar van de doorbraak voor de jonge Brit. In de Ronde van Vlaanderen werd Wright knap zevende. In de Tour de France reed hij zeer aanvallend, en moest in de dertiende etappe alleen Mads Pedersen voorlaten. In de Commonwealth Games pakte Wright zilver op de tijdrit, waarna hij naar Spanje reisde voor de Vuelta. Daar reed hij liefst zeven keer in de top tien en eindigde hij drie keer bij de beste drie. Dat bezorgde hem tevens een tweede plek in het puntenklassement. Met 23 jaar heeft Wright zijn beste jaren nog voor zich liggen en is het interessant om te kijken waar zijn plafond ligt.

Fred Wright Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties