Nibali vol voor Giro d'Italia in 2020; Tour de France ligt open voor Mollema Giro d'Italia

Nibali vol voor Giro d'Italia in 2020; Tour de France ligt open voor Mollema

Door Marijn van den Berge 12 november 2019 | 10:04


Vincenzo Nibali gaat volgend jaar de Giro d’Italia rijden. Dat heeft teammanager Luca Guercilena van Nibali's nieuwe ploeg Trek-Segafredo laten weten aan La Gazzetta dello Sport. Ook slaat de Haai van Messina de Tour de France over.

Het eerste grote doel van Nibali in 2020 is de Ronde van Italië, waar hij dit jaar tweede werd achter Richard Carapaz. Later in het jaar wil de Italiaan goed presteren op de Olympische Spelen en het WK wielrennen. Nibali won de Giro in 2013 en 2016.

Nibali kiest ondanks een redelijk aantal tijdritkilometers dus gewoon voor een grote ronde in eigen land. ‘Er zijn redelijk wat tijdritkilometers, maar ik geloof dat vooral de bergen in de derde week het verschil gaan maken’, legt Guercilena de keuze uit.

Het betekent dat de Tour de France open ligt voor Bauke Mollema en Richie Porte, al is het nog onbekend wat zij gaan doen. Het is aannemelijk dat ook Giulio Ciccone een rol krijgt in de Giro, samen met andere knechten als Antonio Nibali en Kenny Elissonde. Ciccone won dit jaar het bergklassement in de Giro. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws