Kelderman fileert kritiek op mentaliteit: ‘Doe het me eens na, zou ik zeggen’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kelderman fileert kritiek op mentaliteit: ‘Doe het me eens na, zou ik zeggen’

Kelderman fileert kritiek op mentaliteit: ‘Doe het me eens na, zou ik zeggen’

Wilco Kelderman heeft fel van zich afgebeten. De Nederlander vindt het niet terecht dat zijn mentaliteit ter discussie wordt gesteld, nu hij de afgelopen jaren zoveel te maken heeft gehad met blessureleed.

In het najaar-nummer van Procycling stelt hij dat zijn situatie soms lastig is. ‘Iedereen verwacht steeds dat je beter bent dan een, weet ik veel, Playstation, maar zo werkt het natuurlijk niet. Soms kijk ik voor mezelf terug op de periode die achter me ligt en dan probeer ik dat een beetje te relativeren. Ik wil niet zielig doen naar de buitenwereld. Zo van: kijk eens, ik heb zes weken moeilijk op de bank gezeten. Ik heb helemaal geen zin in dat medelijden van al die mensen.’

Kelderman kiest bewust niet voor social media, ondanks dat hij daarmee mensen misschien beter kan informeren. Hij kan er criticasters misschien mee overtuigen? ‘Dan wordt er snel gezegd: “Och, hij is mentaal niet sterk genoeg.” Volgens mij ben ik mentaal één van de sterkste renners die er is. Mensen weten niet waarin je zit, tijdens die rotperiodes. De dagen en weken dat ik op die fucking hometrainer heb zitten hengsten thuis in de garage… Doe het me eens na, zou ik zeggen.’ (Foto: Sirotti)

Meer interviews lezen? Koop de nieuwe Procycling hier!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws