Gazzetta dello Sport: 'Jumbo-Visma luistert naar wens Roglic; Dumoulin naar de Giro' Giro d'Italia

Gazzetta dello Sport: 'Jumbo-Visma luistert naar wens Roglic; Dumoulin naar de Giro'

Door Marijn van den Berge 03 december 2019 | 08:06


Tom Dumoulin keert in 2020 terug naar de Giro d’Italia om revanche te halen voor de mislukte editie van 2019 en om zijn titel van 2017 te heroveren. Dat zegt tenminste de vaak betrouwbare Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport, die ook verbonden is met Giro-organisator RCS.

Volgens de krant heeft Primoz Roglic zich de status van absolute kopman verworven binnen het team van Jumbo-Visma en is zijn wens voor 2020 leidend. De Sloveen wil na zijn Vuelta-zege graag het allerhoogste wat er als klassementsman te halen valt: de gele trui in Parijs. Roglic wil dus het liefst naar de Tour de France en Jumbo-Visma zou daar graag in mee gaan omdat ze koste wat het kost de Tour willen winnen.

Voor Dumoulin betekent dit dat hij wordt ‘verbannen’ naar de Giro, al zal hij dat zelf waarschijnlijk niet erg vinden in verband met zijn grote liefde voor Italië. Bovendien kan hij zo een goede combinatie maken tussen een grote ronde en zijn grootste doel van 2020: goud op de tijdrit op de Olympische Spelen. Dumoulin dacht zelf aan een Tour-Spelen-combi, maar wist ook dat dat vrij complex was, aangezien de twee elkaar vlak na elkaar opvolgen op de kalender.

Ook gezien het parcours van beide grote rondes zou de keuze logisch zijn. Roglic is een uitstekende tijdrijder, maar wordt over het algemeen gezien als één van de beste klimmers van het peloton. Dumoulin is een uitstekend klimmer, maar wordt over het algemeen gezien als één van de beste tijdrijders van het peloton. In de Tour de France vindt Dumoulin amper tijdritkilometers, in de Giro zitten drie etappes tegen de klok.

Over de rol van Steven Kruijswijk wordt niet gesproken door La Gazzetta. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws