Bahrain Victorious maakt specifiek doel van Unbound: regenboogtrui Mohoric krijgt land- en ploeggenoot mee Gravel
Gravel

Bahrain Victorious maakt specifiek doel van Unbound: regenboogtrui Mohoric krijgt land- en ploeggenoot mee

Bahrain Victorious maakt specifiek doel van Unbound: regenboogtrui Mohoric krijgt land- en ploeggenoot mee

Unbound Gravel staat voor de deur. 1 juni is het zover: de grootste gravelwedstrijd ter wereld in de Verenigde Staten zal weer voor een chaotische en spectaculaire editie zorgen. We wisten al dat Matej Mohoric een specifiek doel wilde maken. Nu maakt ook zijn ploeg Bahrain Victorious het een en ander bekend. Mohoric krijgt land- en ploeggenoot Matevz Govekar met zich mee voor de dik 300 kilometer lange wedstrijd over onverhard terrein.

Mohoric kroonde zich vorig jaar in Veneto tot wereldkampioen in het gravelen en zal dus in de regenboogtrui mogen starten aan het evenement. 'Ik ben blij om voor de eerste keer deel te nemen aan de Unbound Gravel. Het zal pas de tweede grindrace van mijn leven zijn, dus er zijn nog veel onzekerheden', opent de Sloveen in de speciale vooruitblik op de site van de ploeg. 'Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten, als ik eerlijk ben!'

Mohoric wil genieten in de regenboogtrui, Govekar gooit jonge leeftijd even overboord

'Het is een stuk langer dan de wereldkampioenschappen grind van vorig jaar. Het is de dubbele afstand, de dubbele tijd en het dubbele hoogteverschil, dus geschikt voor rijders met meer uithoudingsvermogen. Ik weet niet zeker hoe ik het tegen de anderen zal opnemen, maar ik zal zeker mijn best doen en genieten van mijn dagje uit in de regenboogtrui als huidige wereldkampioen. Het wordt een unieke ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt, en ik ga er het beste van maken', aldus de regerend wereldkampioen.

Hij krijgt wel speciaal een ploeggenoot met zich mee om de ambities kracht bij te zetten: Govekar. De pas 24-jarige renner is een van de jonkies op de startlijst. 'Ik heb er erg veel zin in om 'de gravelrace der gavekraces' uit te proberen, maar tegelijkertijd ben ik bang vanwege de lange duur. Ik ben vrij jong, maar ik weet al dat dit fysiek en mentaal een hele grote uitdaging is. Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen in de race, en je weet nooit wat er kan gebeuren', zegt de jonge Sloveen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news