Pieterse houdt goede moed, ondanks fysiek malheur vlak voor WK: 'In die zin is het goed getimed' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse houdt goede moed, ondanks fysiek malheur vlak voor WK: 'In die zin is het goed getimed'

Pieterse houdt goede moed, ondanks fysiek malheur vlak voor WK: 'In die zin is het goed getimed'

In de Wereldbeker van Hoogerheide, wat als laatste manche uit het regelmatigheidsklassement gold, werd alom gehoopt (en gerekend) op een spannende strijd tussen Fem van Empel, Lucinda Brand en Puck Pieterse. Die spannende strijd kwam er ook wel, al was laatstgenoemde daar niet bij betrokken. De 21-jarige renster van Fenix-Deceuninck bolde in het westen van Noord-Brabant als achtste over de meet. Na afloop deelde ze tegenover onder meer In de Leiderstrui haar verklaring.

'Ik ben woensdag ziek geworden op stage', doet Pieterse naast haar camper direct uit de doeken waarom het niet van harte liep in Hoogerheide. Aldaar zat ze in de openingsronden nog in het kopgroepje, maar zakte ze er langzaam maar zeker uit weg. 'Woensdag en donderdag ben ik flink ziek geweest. Zaterdag ging het op zich wel. Daarom besloot ik om hier in Hoogerheide gewoon aan te kijken hoe ik me zou voelen. Tijdens de verkenning ging het eigenlijk prima. Ik kon tenminste weer eten, dus besloot ik het te proberen. Ik zou dan tenslotte ook wat intensiteit opdoen, temeer omdat ik er al wat doorheen aan het komen was. In dat opzicht kon ik dus ook niet veel kapotmaken.'

Dagen richting WK staan in het teken van herstel en rust voor Pieterse

En zo geschiedde dus: Pieterse gaf acte de présence in de koers die voor vrijwel iedereen als generale repetitie voor het WK veldrijden van zaterdag geldt. 'Bij de start ging het wel oké, maar op het eerste klimmetje merkte ik wel dat het moeilijk ging worden. Je kan jezelf daar ook niet verstoppen. Op de rest van het parcours heb je er nog wel iets aan om in het wiel te zitten. Op een gegeven moment zak je er een beetje doorheen. Zodoende besloot ik niets te forceren en gewoon mijn eigen koers te rijden', beschrijft ze haar koers-insteek in de GP Adrie van der Poel nog wat specifieker. 'Er zat helaas geen versnelling meer op.'

Pieterse hoopt natuurlijk van harte dat ze op zaterdag 3 februari helemaal hersteld is van de euvelen. 'Als het dan helemaal uit mijn lijf is, is het in die zin goed getimed. Het is ook weer niet zo dat er geen vorm of iets dergelijks is. Iedereen heeft immers naar de kampioenschappen getraind. Volgende week komt er wat extra aandacht op het herstel. Voor hetzelfde geld kom ik er overheen en heb ik in Tábor weer een superdag. We gaan het meemaken. Zeker op een kampioenschap kan er van alles gebeuren. Tábor is een heel vet rondje. Het is snel, technisch en er moet wat geklommen worden.' Succes, Puck!

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws