Toch niet met Valverde op de foto: Van Vleuten kan door voetblessure niet meedoen aan WK gravel Gravel
Gravel

Toch niet met Valverde op de foto: Van Vleuten kan door voetblessure niet meedoen aan WK gravel

Toch niet met Valverde op de foto: Van Vleuten kan door voetblessure niet meedoen aan WK gravel

Slecht nieuws voor de fans van Annemiek van Vleuten. De inmiddels gestopte wegwielrenster wilde nog graag een uitstapje maken naar het gravelcircuit en meedoen aan het WK, maar meerdere bronnen bevestigen dat de 40-jarige veelvraat wegens blessures noodgedwongen forfait moet geven.

Naar verluidt kampt Van Vleuten met een voetblessure en is ze derhalve genoodzaakt om verstek te laten gaan voor het in Veneto georganiseerde WK gravel. Dat zal als een pijnlijk besluit aanvoelen voor de alleskunner, daar zij recentelijk nog aangaf heel veel zin te hebben in het grindfestijn. 'De ploeg vond het leuk, de sponsors vinden het leuk en ik vind het zelf ook wel grappig om mee te doen', vertelde ze.

'Ik ga dit in mijn pensioen rijden. Bovendien ben ik er niet op voorbereid en ga ik er ook niet voor trainen. Ik ga lekker meedoen en leuk op de foto met Alejandro Valverde', gaf de klasbak destijds ook nog mee omtrent haar ambities in Italië.

Het WK gravel voor elite vrouwen wordt op zaterdag 7 oktober georganiseerd. De vrouwen leggen ongeveer 140 kilometer af en moeten daarbij circa 1600 hoogtemeters bedwingen. Van Vleuten behoorde op voorhand tot de absolute topfavorieten, samen met onder anderen Demi Vollering en Lorena Wiebes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws