WK gravel 2024 in België: parcours bekendgemaakt, Halle en Leuven start- en finishplaats Gravel
Gravel

WK gravel 2024 in België: parcours bekendgemaakt, Halle en Leuven start- en finishplaats

WK gravel 2024 in België: parcours bekendgemaakt, Halle en Leuven start- en finishplaats

Dinsdag is het parcours van het WK gravel 2024 bekendgemaakt. Dit zal verreden worden in België, met Halle en Leuven als start- en finishplaats. Afgelopen jaar vond de eerste editie van het evenement plaats in het Italiaanse Veneto.

Daar wist Gianni Vermeersch verrassend de zege te pakken en hij was dan ook aanwezig bij de presentatie van het parcours voor 2024. 'Dit WK noteer ik ook al met stip. Ik ken de regio van een aantal cyclocrossen in het verleden. Hier valt een zeer mooi parcours uit te stippelen met ook best wat hoogtemeters. Spek naar mijn bek, ik kijk er al naar uit en ik zal niet de enige zijn', liet hij weten.

In 2023 wordt het WK nog eens in Italië gehouden, op een nader te bepalen plek. In België staan de zogenoemde Wouden bekend, waar organisator Erwin Vervecken eerder in gesprek met deze site al op hintte. De coureurs doorkruisen het Zoniënwoud en het Meerdaalwoud, ten zuiden van Brussel. Komend seizoen wordt ook het eerste BK gravel daar verreden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws