Paul Herygers: 'Enige vraag is of Van der Poel en Van Aert al vol hun krachten mogen gebruiken' Veldrijden
Veldrijden

Paul Herygers: 'Enige vraag is of Van der Poel en Van Aert al vol hun krachten mogen gebruiken'

Paul Herygers: 'Enige vraag is of Van der Poel en Van Aert al vol hun krachten mogen gebruiken'

Tom Pidcock is inmiddels al terug in het veld en de komende twee weken zien we ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert hun rentree maken. Commentator Paul Herygers ziet het met genoegen aan en verwacht direct mooie prestaties van de grote mannen.

Herygers zag Pidcock in Overijse direct een mooie prestatie afleveren en was daarvan onder de indruk. 'Het was alsof hij twee rondes met DRS reed om terug naar de kop van de wedstrijd te rijden', vergelijkt het crossgezicht van Sporza de race van Pidcock met een term uit de Formule 1, waarbij raceauto's versnellen en zodoende andere wagens kunnen passeren door een klep in de achtervleugel open te zetten.

Herygers verwacht 'hongerige' Van der Poel

Maandag kwam het officiële bericht dat Van der Poel deze week terug in het veld komt en dat zag ook Herygers. 'Hij gaat hongerig zijn. De grote drie zijn zo eergierig dat ze vanaf de eerste minuut mee willen doen', verwacht de ex-crosser. 'Ik denk dat ze spartelen in hun zetel om te kunnen meedoen. De enige vraag is of de toppers al vol hun krachten mogen gebruiken, want het belangrijkste is en blijft het WK. Dat is het uur dat ze top moeten zijn', kijkt hij al voorzichtig vooruit naar het eerste weekend van februari.

De verhoudingen tussen Van der Poel, Van Aert en Pidcock zijn nog niet helemaal duidelijk volgens Herygers. 'Ik geef mensen gelijk die Van der Poel en Van Aert een trapje boven Pidcock zetten, maar ik ben toch in positieve zin geschrokken van de Brit afgelopen weekend. Volgens mij is Pidcock sterker dan vorig seizoen.'

Van der Poel begint dus op 27 november in Hulst aan zijn crossseizoen, terwijl Van Aert er op 4 december in Antwerpen voor de eerste maal bij is. Dat is direct ook de eerste ontmoeting tussen de twee rivalen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws