Kelderman reageert op Dumoulin-gerucht en heeft zin in 'onbevangen' Tour IDL-producties

Kelderman reageert op Dumoulin-gerucht en heeft zin in 'onbevangen' Tour

Door Yob Hillewaert 03 juli 2019 | 18:38


Wilco Kelderman hoopt niet dat Tom Dumoulin vertrekt bij Sunweb. Dat gerucht wordt steeds hardnekkiger en In de Leiderstrui vroeg het aan de man die het bergop moet gaan doen in de Tour de France, nu Dumoulin er niet bij is in Frankrijk.

‘Het komt als een verrassing’, reageert Kelderman op het nieuws. ‘Ik weet zelf net zoveel als jullie. Ik zou het natuurlijk erg jammer vinden als Tom vertrekt. Ik zou het liefst hebben dat hij blijft’, aldus de reactie van Kelderman.

Zonder Dumoulin stuurt Sunweb een vrijbuitersploeg naar de Tour de France. Kelderman is er daar één van. 'Een rit winnen zou echt supermooi zijn. Dat is niet makkelijk. Iedereen is op zijn best in de Tour.' Kelderman kende echter niet de best mogelijke voorbereiding op de Tour. Hij brak zijn sleutelbeen en nekwervel. 'Op zich heb ik tijdens de blessure best nog wat kunnen trainen. Ik heb tot twee weken thuis getraind en op de weg. Daarna ging ik twee weken op hoogtestage, toen naar de Ronde van Zwitserland.’

‘Voordien voelde ik me echt wel super, eigenlijk, boven verwachting. In de tijdrit viel ik op mijn elleboog, waardoor ik niet echt een supergevoel had in Zwitserland. De laatste etappe ging wel weer goed. Op zich is de vorm goed, maar ik ben nu denk ik vijf,zes weken in training. Om in topvorm te zijn heb je gewoon meer koersen en trainingsarbeid nodig.’

Kelderman: 'Zin in onbevangen Tour de France'

'Ik heb er wel zin in', grijnst Kelderman. 'Het is een keer een andere Tour voor mij. Natuurlijk had ik me er op voorbereid om er voor Tom te staan. Nu wordt het een beetje onbevangen koersen en kijken waar de kansen liggen’, besluit de klimmer. (Foto: Sirotti)

Yob Hillewaert (Twitter: @YobHillewaert | e-mail: redactie@indeleiderstrui.nl

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws