IDL Kijktip | Vete tussen Movistar-kopmannen in kersverse Netflix-serie IDL-producties

IDL Kijktip | Vete tussen Movistar-kopmannen in kersverse Netflix-serie

Door Tom van der Salm 29 maart 2020 | 15:00


Movistar, de Spaanse armada, heeft vrijdag een zesdelige documentaireserie uitgebracht via Netflix. Conflicten, spanningen, maar allemaal met een doel: zo veel mogelijk winnen, aldus de ploeg zelf. Een uniek kijkje achter de schermen, wat zeker genoeg is voor de IDL Kijktip van deze week!

'El Día Menos Pensado', oftwel 'De Minst Verwachte Dag', is de naam van de documentaireserie die de Spaanse ploeg samen met het Amerikaanse media-imperium naar de kijker brengt. In de zes afleveringen wordt het seizoen 2019 uitgelicht, waarin Movistar met regenboogtrui Alejandro Valverde en onder meer Mikel Landa, Nairo Quintana en Giro-winnaar Richard Carapaz in ieder geval genoeg hoofdrolspelers huisvestte. Hoofdrolspelers die tevens niet bang zijn om elkaar het leven zuur te maken.

De ploeg staat bij de meeste wielervolgers bekend als één waar het meermaals rommelt binnenskamers. Ook dit gegeven komt terug in de serie, en dan met name in de afleveringen waarin de Tour de France centraal staat. 'De Drietand', de uitdrukking waar Movistar bij een trio kopmannen over spreekt, bleek eens te meer eerder 'Drie Eentanden' te zijn. Niet te veel verklappen, maar deze documentaireserie is zeker het kijken waard in deze tijden, waarin de koers minder op TV is dan u gewend bent. (foto: Sirotti)

Kijk hier naar de documentaireserie 'Movistar: 'El Día Menos Pensado' via Netflix.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws