Zo gaat Team DSM in 2021 verder op de ingeslagen Sunweb-weg IDL-producties
IDL-producties

Zo gaat Team DSM in 2021 verder op de ingeslagen Sunweb-weg

Zo gaat Team DSM in 2021 verder op de ingeslagen Sunweb-weg

Team DSM mikt het komende wielerjaar vooral successen te boeken met de sprint- en klassiekerploeg. Dat maakte het team bekend op de perspresentatie. De programma's voor de grote rondes moeten nog bekend gemaakt worden.

Afgelopen seizoen verbaasde Team Sunweb met de selecties voor de grote rondes. Het vrijbuiterteam in de Tour de France weerlegde de scepsis echter formidabel met meerdere ritzeges en een zeer aanvallende rijstijl. In 2021 lijkt de ploeg verder te borduren op die ingeslagen weg.

Klassiekers speerpunt van Team DSM

De ploeg beschikt in 2021 niet over één uitgesproken kopman die in alle wedstrijden uitgespeeld kan worden. Dat blijkt ook uit de doelen van de verschillende coureurs die aan het woord komen. Zowel Marc Hirschi, Romain Bardet, Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen hebben te kennen gegeven hun heil te zoeken in het voorjaar. Om welke wedstrijden het exact gaat wilden zij op de presentatie echter nog niet loslaten, mogelijk is het team nog bezig met het vormen van de programma's.

Dat Bardet zich gaat toeleggen op klassiekers mag opvallend genoemd worden. De afgelopen seizoenen bij AG2R La Mondiale werd de Fransman vrijwel altijd alleen maar uitgespeeld als klassementsman. Wel liet hij in het verleden al zijn potentie zien in een wedstrijd als de Strade Bianche. Hij eindigde toen als tweede achter zijn toenmalige concurrent Benoot. Hij hoopt bij zich bij Team DSM opnieuw te kunnen ontdekken. 'Terug naar de basis gaan' is daarbij voor hem van belang.

Renners DSM laten weinig los over grote rondes

Verschillende renners hebben laten doorschemeren volgend jaar te mikken op een deelname aan een grote ronde. Giro-revelatie Jai Hindley kon niet vertellen welke ronde hij in 2021 zou gaan betwisten. Voor hem is het vooral belangrijk dat hij zichzelf verder kan ontwikkelen. Daarbij gaat hij naar eigen zeggen werken aan zijn tijdrit.

Ook Hirschi, Kragh Andersen, Benoot en Bardet konden nog niet vertellen welke grote ronde er op hun programma's staan. Cees Bol, sprinter van dienst, heeft zijn doel echter wel wat scherper gesteld. Hij hoopt in 2021 een rit in de Tour de France of Giro d'Italia te kunnen winnen. Dan valt de Vuelta al af.

Selectie Team DSM 2021

Thymen Arensman
Nikias Arndt
Romain Bardet
Tiesj Benoot
Cees Bol
Marco Brenner
Romain Combaud
Alberto Dainese
Nico Denz
Mark Donovan
Nils Eekhoff
Felix Gall
Chad Haga
Chris Hamilton
Jai Hindley
Marc Hirschi
Max Kanter
Søren Kragh Andersen
Asbjørn Kragh Andersen
Andreas Leknessund
Nikias Märkl
Joris Nieuwenhuis
Casper Pedersen
Nicolas Roche
Martin Salmon
Michael Storer
Florian Stork
Jasha Sütterlin
Martijn Tusveld
Ilian Van Wilder
Kevin Vermaerke

12 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws