Beresterke Milan dendert in slotmeters over eigen ploegmaat Mohoric heen in openingsrit CRO Race Wielrennen
Wielrennen

Beresterke Milan dendert in slotmeters over eigen ploegmaat Mohoric heen in openingsrit CRO Race

Beresterke Milan dendert in slotmeters over eigen ploegmaat Mohoric heen in openingsrit CRO Race

Jonathan Milan heeft de kletsnatte ouverture van de CRO Race weten te winnen. De Italiaan van Bahrain Victorious rondde perfect werk van zijn ploeg af, nadat hij eigenhandig een aanval van teamgenoot Matej Mohoric neutraliseerde in de laatste honderden meters.

Kroatië wil zich door middel van deze CRO Race op toeristische manier manifesteren, maar de deelnemende renners komen dit jaar bedrogen uit: net als in de rest van Europa regende het namelijk vooral in de Balkan, waardoor het een natte expeditie werd met een peloton. Met de aanwezigheid van Jonas Vingegaard en Geraint Thomas, die op Twitter al grapte over de weersomstandigheden, mochten ze dan wel weer rekenen op twee mannen die in de top drie eindigden van de Tour de France.

De eerste rit was meteen 223 kilometer lang, een hele tocht voor de laatste Europese etappekoers van het jaar. Desondanks besloten vijf renners dat het een goede dag was om plaats te nemen in de kopgroep: Marcin Budzinski (HRE), Hribar (Ljubljana), Kenny Molly (Bingoal), Mathias Reutimann (Vorarlberg) en Jaka Spoljar (Adria Mobil) kregen voorsprong, terwijl Vingegaard in het peloton vooral tijd had om wat te babbelen met collega's die hij al lang niet meer had gezien.

Renners moeten gezicht bedekken tegen de regen

Op zo'n vijftig kilometer te gaan begon het plots ontzettend te stortregenen. Zo hard, dat de renners de gezichten moesten bedekken omdat de slag van het water gewoon pijn deed. Hierdoor steeg de nervositeit ook zienderogen in het peloton, daar iedereen toch nét iets liever een plekje voorin wilde bemachtigen. Met name Bahrain Victorious was actief; zij trokken het met nog vijftien kilometer te gaan op een lint, wetende dat hun kopman Mohoric wel raad weet met afdalingen in de regen.

De andere grote ploegen waren echter bij de pinken, waarna ook Thomas zichzelf op kop zette namens INEOS Grenadiers. Hierdoor kon zijn ploeg in goede positie aan de laatste beklimming beginnen, maar het was Damiano Caruso die de koers namens Bahrain Victorious bergop weeral in handen nam. Met name Milan maakte namens die ploeg een sterke indruk, maar Vingegaard liet het aanvallende gespuis allemaal niet gebeuren. De Deen dichtte het gat met één tempoversnelling.

Op 3,5 kilometer kwam de langverwachte aanval van Mohoric, die zichzelf als een steen de afdaling inwierp. De Sloveen ging de slotkilometer in met vijftig meter voorsprong, terwijl zijn ploegmaten afstopten daarachter. Met nog 250 meter te gaan kon Milan zich niet bedwingen, hij denderde alsnog over Mohoric heen naar de zege.

Uitslag etappe 1 CRO Race 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws