Lars van den Berg raakte bewusteloos op de fiets tijdens Faun-Ardèche Classic: 'Wat me rest, is een heel enge ervaring' Wielrennen
Wielrennen

Lars van den Berg raakte bewusteloos op de fiets tijdens Faun-Ardèche Classic: 'Wat me rest, is een heel enge ervaring'

Lars van den Berg raakte bewusteloos op de fiets tijdens Faun-Ardèche Classic: 'Wat me rest, is een heel enge ervaring'

Lars van den Berg was zaterdag al aan zijn vierde Franse koers toe, maar kwam daar niet ongeschonden uit. De 25-jarige Nederlander, nu vier jaar in Franse loondienst van Groupama-FDJ, werd namelijk onwel op de fiets, waardoor hij een valpartij veroorzaakte. Dat liet Van den Berg zelf weten via 'X'.

'Gisteren ben ik tijdens de Faun-Ardèche onwel geworden op de fiets, waardoor ik bewusteloos raakte en direct daarna ten val kwam. Het medische team van de Franse klassieker zorgde goed voor me en ik werd naar het ziekenhuis in Valence gebracht, waar ik een aantal tests onderging. Gelukkig was ik laat in de avond vrij om te gaan. De medische experts van het team zullen nu de volgende stappen ondernemen. Wat rest is een zeer enge ervaring. Voor mij, mijn teamgenoten en mijn dierbaren. Voor alle duidelijkheid: op dit moment voel ik me goed en kijk ik heel optimistisch naar de toekomst. Tot snel!'

De Nederlander kon daardoor zijn ploegmaat Romain Gregoire niet aan de overwinning helpen De Fransman werd tweede achter winnaar Juan Ayuso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws