Magnus Sheffield

Dit is de pagina van Magnus Sheffield. Deze Amerikaanse wielrenner van INEOS Grenadiers toonde zich in de afgelopen jaren als een groot talent in de eendagswedstrijden en de kleinere rittenkoersen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws rondom Sheffield en houdt hier tevens een biografie van hem bij.

magnus sheffield

Sheffield werd geboren in april 2002 in het Amerikaanse Pittsford. In 2022 werd hij prof bij INEOS Grenadiers en meteen liet hij zich gelden in enkele grote wedstrijden. Zo won hij als tiener een etappe in de Ruta del Sol en boekte hij een fenomenale zege in de Brabantse Pijl. Hij schreef deze semiklassieker op zijn naam na een fraaie solo en kwam met grote voorsprong over de finish in Overijse.

In 2023 reed Sheffield vrijwel alle voorjaarsklassiekers in dienst van INEOS. In juni raakte hij betrokken bij een gruwelijke valpartij in de Ronde van Zwitserland. Sheffield lag een tijd in het ziekenhuis en moest lang revalideren. In het najaar keerde hij terug en bewees hij talent te hebben voor het rijden van korte klassementen in kleine rittenkoersen. Zo won hij het jongerenklassement in de Tour of Britain en de CRO Race

Magnus Sheffield News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments