Mohoric volgt na beklijvend duel met Sheffield Vingegaard op als winnaar koninginnenrit CRO Race Wielrennen
Wielrennen

Mohoric volgt na beklijvend duel met Sheffield Vingegaard op als winnaar koninginnenrit CRO Race

Mohoric volgt na beklijvend duel met Sheffield Vingegaard op als winnaar koninginnenrit CRO Race

Matej Mohoric (Bahrain Victorious) heeft de koninginnenrit van de CRO Race naar zijn hand weten te zetten na een intens duel met Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers). De renner volgt daarmee Jonas Vingegaard op, die vorig jaar deze rit naar Labin wist te winnen in de Kroatische rittenkoers. Sheffield is de nieuwe leider.

Na drie ritten voor de spurters c.q. rappe mannen na een lastige koers kregen de coureurs in Kroatië op dag vier de koninginnenrit voor de kiezen. Vanuit Krk vertrok het peloton voor een dag 191 kilometer fietsen, naar Labin. Daar werd vorig jaar ook de aankomst van de zwaarste rit gelegd en dat leverde een thriller van een duel op tussen Vingegaard en de jonge Oscar Onley, die aanvaller Pierre Rolland in extremis voorbij staken.

Anno 2023 begonnen we met een strook bergop van 2,3 kilometer á 6,5 procent, wat de aanzet was van een dag glooiende wegen door het Kroatische land. Het absolute, letterlijk en figuurlijk, hoogtepunt was de Poklon-beklimming, die we met 13,3 kilometer aan 5,7 procent als vrij serieus mochten bestempelen. Desondanks kwam het peloton er vrij compleet overheen, wetende dat er in de finale nog een steile slotheuvel stond te wachten.

Jayco AlUla knalt flink door in dienst van kopman Dunbar

Jonas Abrahamsen (Uno-X), Mirco Maestri (EOLO-Kometa) en Michal Schuran (ATT) namen plaats in de vroege vlucht van de dag, al maakten ze nooit serieus aanspraak op de dagzege. Het peloton, waar Johan Price Pejtersen van Bahrain Victorious uit de ronde viel, werd namelijk geleid door ploegen als Jayco AlUa. Abrahamsen werd op zestig kilometer van de meet als laatste ingerekend.

Op 21 kilometer begonnen we voor een eerste maal aan de klim richting Labin, waar Jayco AlUla de sloophamer nog maar eens extra bovenhaalde in dienst van de Ierse kopman Eddie Dunbar. Nadat zij klaar waren met hun job, kwam de eerste serieuze aanval uit het kamp van INEOS Grenadiers: multitalent Sheffield plaatste in zijn witte trui een versnelling, maar de Amerikaan met Noorse roots kwam niet direct weg.

Richting de laatste twee oplopende kilometers schoot het peloton weer flink in gang, met voornamelijk Uno-X en INEOS op kop. Luke Plapp deed een indrukwekkende kopbeurt namens die tweede ploeg, waarna Sheffield overpakte op de kasseitjes. Mohoric kwam vervolgens van ver opzetten, waarmee hij de leiding voor de dagzege greep. Sheffield probeerde nog langszij te komen, maar kwam tekort op de meet. Orluis Aular werd namens Caja Rural derde.

Uitslag CRO Race etappe 4 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws