Red Bull BORA-hansgrohe presenteert Tourselectie rondom Roglic en showt direct het nieuwe tricot Wielrennen
Wielrennen

Red Bull BORA-hansgrohe presenteert Tourselectie rondom Roglic en showt direct het nieuwe tricot

Red Bull BORA-hansgrohe presenteert Tourselectie rondom Roglic en showt direct het nieuwe tricot

Ook het Tour de France-octet van Red Bull BORA-hansgrohe, zoals de formatie vanaf de Tour de France heet, is gepresenteerd en daarmee is de volledige deelnemerslijst van La Grande Boucle gekend. Bij het achttal van Ralph Denk zitten weinig verrassingen. Primoz Roglic is zoals verwacht de absolute kopman, die goed omringd zal worden.

De Sloveen, die de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana al op zijn palmares heeft staan, hoopt dit jaar - in wat misschien zijn laatste goede kans is - dan eindelijk die o zo gewilde Tourzege binnen te hengelen, nadat hij er in 2020 bijzonder dichtbij was, maar ene Tadej Pogacar er in extremis met de zege vandoor zag gaan.

Roglic krijgt een mooie klimtrein mee, met daarin Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Bob Jungels en Nico Denz. Bij een eventueel tegenvallende Roglic zouden Hindley en Vlasov ook voor eigen succes kunnen gaan.

Marco Haller en Danny van Poppel, die eerder dit jaar nog afstapte in de Giro, moeten de ploeg dan weer op het vlakke in goede banen leiden, terwijl Matteo Sobrero het manusje-van-alles binnen de formatie is.

Bij de bekendmaking van het achttal is dus ook direct de nieuwe sponsor RedBull officieel gepresenteerd. En daar komt natuurlijk ook een nieuw shirt bij kijken! Het groen van hansgrohe verdwijnt zo goed als helemaal uit het tenue, en wordt vervangen door een behoorlijke dosis zwart, zo valt te zien op de eerste foto's.

Selectie BORA-hansgrohe Tour de France 2024

Danny van Poppel
Primoz Roglic
Nico Denz
Matteo Sobrero
Bob Jungels
Jai Hindley
Aleksandr Vlasov
Marco Haller

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws