Genodigden voor Sanremo-elitegroep in koor: 'Verrassing was niet mogelijk' Wielrennen
Wielrennen

Genodigden voor Sanremo-elitegroep in koor: 'Verrassing was niet mogelijk'

Genodigden voor Sanremo-elitegroep in koor: 'Verrassing was niet mogelijk'

Met een select groepje van twaalf renners bereikten de eerste coureurs zaterdag de finish in Milaan-Sanremo. Daarbij uiteraard wereldtoppers als Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en winnaar Jasper Philipsen, maar daarachter ook jongens als Alberto Bettiol, Maxim Van Gils en Matteo Sobrero. Zij kijken tevreden terug op hun Milaan-Sanremo.

Bettiol eindigde als vijfde en was daarmee de beste Italiaan. 'De ploeg was geweldig en daarvan was ik echt onder de indruk, ook omdat veel van de gasten hun eerste Milan-Sanremo reden. Het is niet makkelijk om een Monument als deze voor het eerst te rijden, dus daar ben ik heel trots op. Het was een zeer snelle finale, met een sterke Pogacar.'

'Uiteindelijk was het moeilijk om een gat te slaan, omdat het al de gehele dag zo snel ging. Dat zie je wel vaker in Milaan-Sanremo, dat je tot de laatste honderd meter niet weet hoe de wedstrijd gaat eindigen. Ik heb vertrouwen opgedaan voor de komende weken, ook met mijn zege in Milaan-Turijn. Dat belooft voor de rest van het seizoen en de Belgische klassiekers', aldus de ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Ploegleider Andeas Klier is trots op zijn renner. 'We hebben het heel goed gedaan, kijkende naar de sprint, de Cipressa en de aanloop daarnaartoe en het moment dat Alberto Pogacar volgde. Het was niet mogelijk om de créme de la créme te lossen, maar als ploeg hebben we het gewoon heel goed gedaan en dat geeft veel vertrouwen.'

Van Gils en Sobrero doen in Milaan-Sanremo vertrouwen op voor de toekomst

Van Gils eindigde twee weken na zijn derde plaats in Strade Bianche nu als zevende in Milaan-Sanremo. 'Milaan-Sanremo is echt een rare koers. Nu bleef alles samen en er waren snelle mannen bij, dus dan wordt het moeilijk. Toch hoop je dat aan de streep alles goed valt en dat je op de verrassing kan spelen. Alleen waren het gewoon echt pure sprinters. Ik had top vijf of top tien voorspeld. Zevende, dat is perfect in het midden, hé', lachte hij bij Sporza.

Bij BORA-hansgrohe haalde Sobrero verrassend de finale selectie. 'Dit is een speciale wedstrijd, dus het was heel fijn om voorin te zitten. Ik probeerde de rest te verrassen in de finale in de hoop dat ze naar elkaar zouden kijken. In Sanremo weet je nooit wat er allemaal kan gebeuren, dat maakt het net zo speciaal.' De Italiaan werd echter weer ingerekend na zijn uitval en eindigde uiteindelijk als twaalfde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws