Van Trentin en Storer tot Mayrhofer en Dainese: Tudor maakt in één klap alle nieuwkomers voor 2024 officieel Wielrennen
Wielrennen

Van Trentin en Storer tot Mayrhofer en Dainese: Tudor maakt in één klap alle nieuwkomers voor 2024 officieel

Van Trentin en Storer tot Mayrhofer en Dainese: Tudor maakt in één klap alle nieuwkomers voor 2024 officieel

Tudor Pro Cycling heeft zeven renners voor 2024 vastgelegd, maakt het bekend via de officiële kanalen. De Zwitserse ploeg van Fabian Cancellara vervolgt z'n weg naar de mondiale wielertop met meerdere renners die uit de WorldTour overkomen.

Maar liefst drie renners maken de overstap van DSM-firmenich naar Tudor. Sprinter Alberto Dainese is de meest in het oog springende naam. De 25-jarige Italiaan maakte al sinds 2020 deel uit van DSM en won voor die ploeg een Giro-etappe in 2022 en 2023. Ook jonge talenten Marius Mayrhofer en Florian Stork komen over van de Nederlandse ploeg. Mayrhofer won dit jaar nog verrassend de Cadel Evans Great Ocean Road Race en ontpopt zich dit seizoen tot sprinter in zwaardere koersen. Stork is een begenadigd klimmer.

Vanuit UAE Team Emirates komt Matteo Trentin de troepen van Tudor versterken. De 34-jarige Italiaan behoeft geen nadere toelichting, met ritzeges in alle drie de grote rondes en een EK-titel in 2018. Verder komen Michael Storer (Groupama-FDJ), Alexander Krieger (Alpecin-Deceuninck) en Hannes Wilksch voor Tudor rijden. Laatstgenoemde maakt de overstap vanuit de opleidingsploeg.

Trentin, Storer, Mayrhofer, Stork en Wilksch tekenen een contract tot het einde van 2026, voor drie seizoenen dus. Dainese en Krieger liggen tot het einde van 2025 vast. Check hier het volledige transferoverzicht uit de WorldTour voor 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws