Trentin tevreden met overwinning in Giro del Vento: 'De tweede plaats van vorig jaar ergerde me' Wielrennen
Wielrennen

Trentin tevreden met overwinning in Giro del Vento: 'De tweede plaats van vorig jaar ergerde me'

Trentin tevreden met overwinning in Giro del Vento: 'De tweede plaats van vorig jaar ergerde me'

Matteo Trentin heeft met de Giro del Veneto zijn derde zege van het seizoen weten te behalen. De Italiaan reed met vier andere renners weg uit een groep van vijftien renners, waarna hij de boel makkelijk controleerde en naar de zege sprintte in eigen land. In het flashinterview toont Trentin zich na afloop dan ook tevreden met de overwinning.

'Mijn tweede plaats vorig jaar ergerde mij echt', zo doelt Trentin op de editie van 2021, waarin Xandro Meurisse de renner van UAE Team Emirates verrassend kon kloppen in de sprint. 'Dit jaar kwamen we echt met een sterk team aan de start. We hebben het perfect uitgespeeld. Ik moet zeggen dat ik vandaag echt zeer goede benen had. En het team, in het bijzonder Diego Ulissi, was geweldig. Veel valt er verder niet over te zeggen. Eindelijk nog eens gewonnen', zo toont Trentin zijn vreugde.

Trentin: 'Twee van onze ploegleiders wonen quasi op het parcours'

Niet alleen had de Italiaan goede benen, ook wat betreft de parcourskennis was Trentin perfect voorbereid. Met dank aan de mensen in de volgwagen. 'We hadden geluk, want twee ploegleiders van onze ploeg wonen quasi op het parcours. Ze kenden elke bocht. We wisten zo dat er tussen kilometer zeventig en tachtig een heel technisch stuk was. We hebben daar met het hele team vol doorgetrokken, omdat we wisten dat we daar voor afscheiding zouden kunnen zorgen. Zo geraakten Diego en ik in die ontsnapping'

De voorsprong van de vijftien vluchters bedroeg al snel meer dan een minuut, maar toch hield Trentin nog rekening met een terugkerend peloton. 'Het was zaak om iedereen mee te laten werken, want vorige week in de Coppa Bernocchi geraakten we ook met een goede groep weg, maar door een gebrek aan samenwerking bleven we niet voorop. Vandaag bleven we wel voorop en ik kon winnen. Het was een perfecte dag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws