Dramatische dag voor UAE Team Emirates in eerste Mallorca-koers: Vier crashes, Trentin komt goed weg Wielrennen
Wielrennen

Dramatische dag voor UAE Team Emirates in eerste Mallorca-koers: Vier crashes, Trentin komt goed weg

Dramatische dag voor UAE Team Emirates in eerste Mallorca-koers: Vier crashes, Trentin komt goed weg

De 22e editie van de Trofeo Calvia is er voor UAE Team Emirates eentje geworden voor het likken van de wonden. De miljoenenformatie uit de Emirates zag woensdagmiddag vier renners vallen in de eerste van vijf eendagskoersen op Mallorca.

Brandon McNulty was de eerste die tegen het asfalt kwakte. De Amerikaan, die vorig jaar nog wist te winnen in de Trofeo Calvia, viel samen met Ilan Van Wilder van Soudal-Quick Step. Beide renners gaven op. Niet veel later was het de beurt aan Tim Wellens, nieuw bij UAE Team Emirates. De Belg was in volle finale onderdeel van een achtervolgende groep, maar verloor zijn positie daar na een valpartij.

Tijdens de Trofeo Calvia regende het gedeeltes van de koers, wat de situatie op de weg logischerwijs gladder en gevaarlijker maakte. Het zal er ook voor hebben gezorgd dat Matteo Trentin en Mikkel Bjerg onderuit gingen. UAE Team Emirates meldt in een kort statement dat van de vier Trentin er het ergst aan toe was. De Italiaan werd onderzocht in het ziekenhuis, maar daar werden gelukkig geen breuken vastgesteld.

McNulty, Wellens en Bjerg kwamen er vanaf met wat schaafwonden. Normaliter zien we hen dan ook nog wel terug in de andere koersen op Mallorca deze week. Of Trentin die ook gaat halen, valt nog te bezien. De Trofeo Calvia werd uiteindelijk gewonnen door Rui Costa van Intermarché-Circus-Wanty. De Portugees reed vorig seizoen nog voor UAE, maar koos voor een meer vrije rol in Belgische dienst.

Medisch bulletin UAE Team Emirates in tweets

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws