Van Dijke tevreden met top vijf op WK beloften, Hoole was voor meer gekomen Wielrennen
Wielrennen

Van Dijke tevreden met top vijf op WK beloften, Hoole was voor meer gekomen

Van Dijke tevreden met top vijf op WK beloften, Hoole was voor meer gekomen

Nederland mocht voor de beloftentijdrit op het WK wielrennen stiekem hopen op een medaille, maar zag die wens uiteindelijk niet ingewilligd worden. Mick van Dijke werd vijfde namens de oranjehemden, één plekje voor Daan Hoole.

Van Dijke startte al vroeg en zat lang als nummer twee op de hot seat, waar hij uitgebreid praatte met INEOS-aanwinsten Luke Plapp en Magnus Sheffield. 'Ik ben tevreden met mijn prestatie', klonk het na afloop bij de coureur van Jumbo-Visma. 'Ik ben mezelf nog altijd aan het verbeteren en dit is een discipline waarin ik me wil blijven ontwikkelen. Er waren er nu vier gewoon beter', aldus de Zeeuw.

Hoole was toch iets teleurgestelder. De toekomstig Trek-Segafredo-renner had gehoopt op een podiumplek, die hij op het EK van vorige week nog wist te behalen. 'Ik denk dat ik iets te voorzichtig gestart ben', vertelde de jongeling na afloop tegen CyclingOnline. Je wilt jezelf niet opblazen in zo'n lange tijdrit, maar ik kon de tijd daarna niet meer goedmaken ondanks een sterke finish.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws