Het eindigt (niet) waar het allemaal begon: Peter Sagan plaatst zich officieel niet voor Olympische mtb-wedstrijd Mountainbiken
Mountainbiken

Het eindigt (niet) waar het allemaal begon: Peter Sagan plaatst zich officieel niet voor Olympische mtb-wedstrijd

Het eindigt (niet) waar het allemaal begon: Peter Sagan plaatst zich officieel niet voor Olympische mtb-wedstrijd

Een enorme verrassing is het niet, maar toch zal het veel wielerharten een beetje pijn doen. Peter Sagan zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. De Slowaak, die werd geplaagd door hartproblemen eerder dit jaar, kan niet deelnemen op basis van de door zijn land behaalde punten én ontvangt ook geen zogeheten wildcard om alsnog een ticket naar Parijs te krijgen.

Sagan stopte in 2023 met wielrennen en wilde afscheid nemen van de mondiale wielersport door zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen op de mountainbike. In die discipline begon Sagan zijn loopbaan en dus leek dit een prachtige manier om de cirkel rond te krijgen. Op basis van de wereldranglijst per land, die bepaalt welke landen één of meerdere deelnemers mogen afvaardigen, stond Slowakije echter te laag om een atleet aan de mountainbike-wedstrijd te mogen laten deelnemen

Ook wildcard geen optie voor Sagan, die onlangs terugkeerde in koers

Sagan miste door zijn hartkwaal, waarvoor hij twee keer onder het mes moest, een hoop wedstrijden om punten te verzamelen. Hierdoor steeg Slowakije niet genoeg op de wereldranglijst. Het was daarom hopen op een door het IOC uitgedeelde 'universality' wildcard. Deze bestaat om de variatie in deelnemende landen te vergroten. Slowakije kreeg deze echter niet en daarom blijft een gedroom afscheid achterwege voor Sagan.

Onlangs kwam Sagan in het nieuws met de ietwat ludieke ploeg Pierre Baguette Cycling. Die ploeg, bestaande uit Slowaakse talenten, deed mee aan de Ronde van Hongarije. Hierin maakte Sagan verrassend zijn rentree als wegwielrenner en werd hij 90e in het eindklassement, om snel conditie op te bouwen voor zijn grote doel. Helaas, ook voor vele fans, komt dat doel er dus niet. Sagan won in zijn zeer rijke loopbaan maar liefst zeven keer de groene trui, won etappes in alle rondes en werd driemaal wereldkampioen op de weg bij de profs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws