Nee, dit is géén flauwe grap: Peter Sagan keert met Pierre Baguette Cycling terug in peloton Wielrennen
Wielrennen

Nee, dit is géén flauwe grap: Peter Sagan keert met Pierre Baguette Cycling terug in peloton

Nee, dit is géén flauwe grap: Peter Sagan keert met Pierre Baguette Cycling terug in peloton

Hij stopte in 2023 met wielrennen en kwam in zijn laatste paar seizoenen nauwelijks nog tot aansprekende resultaten. Peter Sagan hing zijn wegfiets aan de wilgen en ging zich richten op het mountainbiken. Later werd duidelijk dat de Slowaak in aanloop naar de Olympische Spelen enkele wegwedstrijden wilde gaan rijden. De Ronde van Hongarije onder andere. Daar staat Sagan inderdaad aan de start. Met een wel heel bijzonder team...

Pierre Baguette Cycling Team. Vrij vertaald: Wielervereniging Piet Stokbrood. En nee, het is geen grap. Sagan zal de kopman zijn van deze ploeg in de Ronde van Hongarije, die op 8 mei van start gaat. Het is een ploeg, bestaande uit alleen maar Tsjechische en Slowaakse renners. Peters broer Juraj Sagan heeft de sportieve leiding over de ploeg. Vrijwel onbekende namen als Martin Voltr en Jakub Riman flankeren de drievoudig wereldkampioen op de presentatie van de ploeg. Met Sagan uiteraard gewoon met de regenboogmouwtjes present!

Sagan onderging hartoperatie richting de Olympische Spelen

In welke vorm Sagan verkeert, is een totaal vraagteken. Nog redelijk recent onderging de Slowaak een operatie aan zijn hart. In maart liet hij al weten dat het herstel vlot verliep. 'Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie geweldige steunbetuigingen, ze betekenen zoveel voor me. Ik wil jullie graag een korte update geven over mijn gezondheid. Ik voel me heel goed na de snelle pitstop die mijn hart nodig had en na vijftien dagen rust heb ik er alle vertrouwen in dat ik weer op de fiets kan zitten om te trainen.'

Met Pierre Baguette Cycling Team, dat toch een beetje op de lachspieren werkt, vervolgt Sagan nu dus zijn weg richting de Olympische Spelen. In ieder geval geeft het de drievoudig wereldkampioen en veelvuldig winnaar van grote klassiekers en etappes in grote rondes, weer een extra beetje cultstatus mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws