Nederlandse vrouwen sterk in Short Track Lenzerheide; Puck Pieterse vierde Mountainbiken
Mountainbiken

Nederlandse vrouwen sterk in Short Track Lenzerheide; Puck Pieterse vierde

Nederlandse vrouwen sterk in Short Track Lenzerheide; Puck Pieterse vierde

Na haar succesvolle eerste Wereldbeker mountainbiken in Nove Mesto begon Puck Pieterse vrijdag haar tweede Wereldbeker – in Lenzerheide – met een vierde plaats in het onderdeel Short Track. Zondag volgt het onderdeel cross-country.

Pieterse richt zich met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs momenteel vol op het mountainbiken. In mei kende ze een knallende start door in Nove Mesto gelijk haar eerste Wereldbeker cross-country bij de elite vrouwen te winnen. In het Zwitserse Lenzerheide werd vrijdag een begin gemaakt met de tweede manche.

Elke Wereldbeker trapt af met het onderdeel Short Track. Dit onderdeel is medebepalend voor de startvolgorde in de cross-country. Het korte onderdeel ligt Pieterse vooralsnog wat minder dan de langere cross-country, maar de Nederlandse maakte vrijdag een prima indruk met een vierde plaats. De overwinning ging naar de Zweedse Jenny Rissveds. Nederland was nadrukkelijk aanwezig in de top tien. Naast Pieterse ging het om Anne Tauber (vijfde) en Anne Terpstra (negende).

Bij de mannen zegevierde Luca Schwartzbauer. De Duitser klopte de Fransman Jordan Sarrou en de Deen Sebastian Carstensen. Olympisch kampioen Tom Pidcock was er niet bij in Lenzerheide. Wel verblijft de Brit momenteel in Zwitserland. Pidcock focust zich momenteel op de weg en begint zondag aan de Ronde van Zwitserland. In juli neemt hij vervolgens normaal gesproken deel aan de Tour de France.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws